ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı? - Son Dakika
Teknoloji

ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı?

ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı?

Binance, ABD yaptırımlarına uymamakla suçlanıyor. ABD'nin İran için uyguladığı yaptırımları göz ardı eden Binance'e soruşturma açılabilir.

12.07.2022 01:01  Güncelleme: 01:06

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance için şok iddialar ortaya atıldı. Yatırımcılardan gelen açıklamalara göre Binance, ABD'nin 2018 yılında İran'a uyguladığı yaptırımlara karşı çıktı. İran'da kripto para faaliyetlerini kısıtlamayan platform, müşterilerinden gizlice ödeme almaya devam etti.

İranlı yatırımcılardan Binance için şok sözler

2018'de yürürlüğe giren İran yaptırımlarının son hedefi dünyanın en büyük kripto para borsası Binance oldu. Reuters'a konuşan İranlı yatırımcılar, geçtiğimiz Eylül ayına kadar Binance'e erişebildiklerini söyledi. Fakat kara para aklama faaliyetlerinin bir sonucu olarak platforma erişimin bir anda kısıtlandığını dile getirdiler.

ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı?

Ayrıca kripto para alım/satımı için kimlik doğrulamaya (KYC) ihtiyaç duymadıklarını belirtilen yatırımcılar, Binance'in açık ara en iyi borsa olduğuna dikkat çekti. Reuters'a konuşan kaynakların dışında, İran'daki başka kişilerin de 2018 yasağından sonra platforma erişebildiği iddia edildi.

Wall Street yatırımcılarından kritik Bitcoin beklentisi!

Binance'in ABD yaptırımlarına uymamasına ek olarak, çalışanların artan İranlı yatırımcı sayısını analiz ettiği ortaya çıktı. Hatta borsanın sosyal medya hesaplarından "IRAN BOYS" şeklinde paylaşımlar yapılarak İranlı yatırımcıların varlığına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili olarak henüz açıklamalarda bulunmayan Binance, daha önce Rusya yaptırımlarında da benzer bir politika izlemişti. Fakat platform, "dünyaca ünlü yaptırımlar ve kanun uzmanlarıyla birlikte küresel bir görev gücü" oluşturduğunu söylüyor.

Tüm bu iddialar sonucunda ABD yetkililerinin Binance için büyük para cezası ve hatta yasaklama uygulayabileceği düşünülüyor. Henüz resmi bir rapor sunulmamış olsa da, hem İranlılar hem de Binance çalışanları bu iddiaları doğrular nitelikte.

ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı?

Binance daha önce birçok defa kurallara uymamıştı. Örneğin Binance CEO'su Changpeng Zhao, VPN ağlarını açıkça destekleyen tweetler paylaştı. Zhao, VPN'in isteğe bağlı olmadığını, bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Peki siz Binance ve ABD arasındaki yeni kriz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji ABD yaptırımlarına uymayan Binance kapatılacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement