Amasya Üniversitesi'nde Probiyotik Üretimi İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Teknoloji

Amasya Üniversitesi'nde Probiyotik Üretimi İçin Çalışmalar Başladı

Amasya Üniversitesi\'nde Probiyotik Üretimi İçin Çalışmalar Başladı

Amasya Üniversitesi'nde tarım ve hayvancılık sektörü için faydalı bakterilerden özel probiyotik üretimi için çalışmalara başlandı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burak Bilgin'in danışmanlığını yaptığı çalışma, özel bir şirket ve KOSGEB desteğiyle sürdürülüyor. Proje sonunda Amasya'nın içinden geçen Yeşilırmak Nehri ile Ters Akan Çayı'nın temizlenmesi başta olmak üzere ülke çapında tarım ve hayvancılık için azalan kullanılabilir su kaynaklarına çare bulmayı hedeflemektedir.

14.11.2023 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesinde, tarım ve hayvancılık sektörü için faydalı bakterilerden özel probiyotik üretimi için çalışmalara başlandı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burak Bilgin'in danışmanlığını yaptığı çalışma, özel bir şirket ve KOSGEB desteğiyle sürdürülüyor.

Çalışmaları inceleyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, proje sonunda Amasya'nın içinden geçen Yeşilırmak Nehri ile Ters Akan Çayı'nın temizlenmesi başta olmak üzere ülke çapında tarım ve hayvancılık için gün geçtikçe azalan kullanılabilir su kaynaklarına çare bulmayı hedeflediklerini kaydetti.

???????

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Amasya Üniversitesi'nde Probiyotik Üretimi İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement