Amerika'da İos Mu, Yoksa Android mi Önde? - Son Dakika
Teknoloji

Amerika'da İos Mu, Yoksa Android mi Önde?

Amerika\'da İos Mu, Yoksa Android mi Önde?

Araştırma firması comScore'dan yeni veriler geldi.

09.10.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Bir yanda Google'ın hazırladığı ve birçok üretici tarafından tercih edilen Android. Öteki tarafta ise, kapalı bir sistem olan ve Apple'dan yine yalnızca Apple ürünlerine yönelik sunulan iOS. İki sistemin de kullanıcı kitleleri çok yüksek. Peki Amerika'da, bir bakıma "Apple'ın evinde" kim lider dersiniz?



Araştırma firması comScore'un geçtiğimiz ağustos ayıyla sona eren 3 aylık periyotta elde ettiği bilgiler, Amerika'da 191.1 milyon kişinin akıllı telefon kullandığını ortaya çıkardı. Bu süreçte Apple'ın piyasada %44.1'lik payının olduğu dikkatleri çekerken, ikinci sırada da %27.4'lük kullanıcı oranıyla Samsung bulunuyor. Yani akıllı telefonlarda Apple, kendi evinde lider. İşletim sistemi tarafında ise işler değişiyor...



İşletim sistemi olarak aynı döneme bakıldığında, Android'in %51.7'lik ciddi bir payı görünüyor. Ancak daha önceki mayıs dönemiyle kıyaslayınca ufak da bir düşüş konusu. Apple ise, bu düşüşten faydalanarak ağustos itibarıyla %44.1'lik rakam tutturmuş.



Gelelim akıllı telefon uygulamalarına. 18 ve üstü yaşlarda, Android ve iOS kullanıcılarının toplamı baz alınarak hazırlanan listede, Amerika'da ilk 2 sırayı Facebook'un uygulamaları alıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Amerika'da İos Mu, Yoksa Android mi Önde? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement