Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek - Son Dakika
Teknoloji

Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek

Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek

Google, dün yayınladığı Android 15 geliştirici önizleme 2 sürümüyle işletim sistemine yeni özellikler kazandırdı. Yayınlanan güncelleme ile oyunlar için varsayılan kare hızını devre dışı bırakan bir kod eklendi ve bu sayede Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek. Geliştiricilerin oyunlarını daha yüksek kare hızlarında denemeleri ve test etmeleri için tasarlanan bu özellik, son kullanıcının da erişimine açılacak.

23.03.2024 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google, dün yayınladığı Android 15 geliştirici önizleme 2 sürümüyle işletim sistemine yeni özellikler kazandırdı. Yapılan açıklamaya göre Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek. İşte detaylar…

Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşacak

Yayınlanan güncellemede oyunlar için varsayılan kare hızını devre dışı bırakan bir kod mevcut. Bu kod 60 fps sınırını devre dışı bırakarak en yüksek performansın kilidini açmaya olanak tanıyor.

Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek

Android, oyunları çoğunlukla 60 fps ile sınırlandırıyor ve geliştiricilerin cihaz bazında daha yüksek kare hızlarını etkinleştirmesi gerekiyor. Bu geçiş ile daha yüksek kare hızının kilidini açabileceksiniz.

Android 15 geliştirici ön izleme 2 yayınlandı!

Bahsedilen ayar, geliştirici seçeneklerinde bulunuyor. Cihazınızdaki geliştirici seçeneklerini aktif etmek için Ayarlar > Hakkında > Yazılım Bilgisi menüsünde yer alan Derleme Numarasına birkaç kez basmanız gerekiyor.

Geliştiricilerin oyunlarını daha yüksek kare hızlarında denemeleri ve test etmeleri için tasarlandı. Ancak bu özellik, geliştirici seçeneklerindeki diğer birçok ayar gibi son kullanıcının da erişimine açılacak.

Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Android 15, mobil oyunlarda 60 fps sınırını aşabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement