Anonymous: Hack'lemiyoruz, Protesto Ediyoruz - Son Dakika
Teknoloji

Anonymous: Hack'lemiyoruz, Protesto Ediyoruz

Anonymous: Hack\'lemiyoruz, Protesto Ediyoruz

Anonymous üyeleri, Beyaz Saray'a gönderdiği dilekçe ile DDoS ataklarının yasallaştırılmasını istiyorlar.

11.01.2013 15:32

Ruşen Göbel - - Anonymous'un çeşitli sitelere, özellikle devlet sitelerine çok sayıda saldırıda bulunduğunu görüyoruz. Bu saldırıların büyük çoğunluğu haliyle yasal değil. Anonymous, Beyaz Saray'a bir dilekçe göndererek protesto amaçlı gerçekleştirilen hackleme olaylarının yasal hale getirilmesini istedi.

DDoS atakları, çok sayıda kullanıcının bir siteye bağlanıp, sitenin çökmesine sebep olmasından farksız bir yapıda işliyor. Aslına bakarsanız, evinizde herhangi bir siteye girip sık sık "Yenile" komutunu kullanmanızdan çok da farklı olmayan bir saldırı. Hoş, ÖSS vb. sınavlar sonrası hepimiz yapıp siteyi çökertiyorduk.

Anonymous üyeleri, bunun herhangi bir protesto biçiminden farksız olduğunu ve yasallaştırılması gerektiğini düşünüyor. Dilekçede, DDoS atakları sebebiyle hapse atılan kişilerin de serbest bırakılması gerektiği yazıyor.

Obama'nın bu dilekçeyi incelemeye alması için, toplam 25.000 imza birikmesi gerekiyor. Şu anki sayı ise 1.800 civarında. Bakalım Anonymous, DDoS ataklarının siber suçlar arasından çıkmasını sağlayabilecek mi...

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Anonymous: Hack'lemiyoruz, Protesto Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement