Apple'ın 20 Nm'lik İşlemcileri Tsmc'den Olabilir - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın 20 Nm'lik İşlemcileri Tsmc'den Olabilir

Apple\'ın 20 Nm\'lik İşlemcileri Tsmc\'den Olabilir

Apple A8 işlemcisi için yeni gelişmeler var. TSMC vitesi yükseltti.

17.12.2013 13:30

Hasan Uğur Nayır - - TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co), gelecek ay yani ocak ayında 20 nanometre yongaları yüksek hacimde üretmeye başlayacağını açıkladı. 20 nm ile üretim TSMC'yi dünyanın önde gelen yonga üreticilerinden biri konumuna getirecek gözüküyor. Hali hazırda genel olarak başarılı işler çıkaran TSMC için analistler de ilginç yorumlarda bulundu. Analistlere göre 20 nm'lik üretim TSMC'yi, gelecek sene Apple'ın önemli tedarikçisi Samsung'u tahtından indirebilecek konuma getirebilir.

Daiwa Capital analisti Eric Chen'in beklentisi TSMC'nin Apple'a gelecek sene 165.000 adet yonga tedarik edebileceği. Ancak bu sayının daha fazla olabileceğini de söyleyenler var.

TSMC'nin yeni başkanı ve CEO'su Mark Liu, yaptığı konuşmada gelecek ay 20 nm'lik yüksek hacimli üretime geçeceklerini belirtti. Bununla birlikte 16 nm'lik yonga konusunda da açıklamalarda bulundu. 16 nm'lik yongaların 2014 son çeyrekte iOS cihazlar için Apple'ın üretim hattında olup olmayacağı belli değil. 2015'te ise çıkması daha olası gözüküyor.

Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple'ın 20 Nm'lik İşlemcileri Tsmc'den Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement