Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

Apple, bir çalışanını şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçlayarak dava açtı. Davada, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığı iddia ediliyor. Apple, çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikalar ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Şirket, çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini belirtti ve tazminat talep etti.

29.03.2024 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple birkaç yıl boyunca şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçladığı bir çalışanına dava açtı. ABD'de açılan dava, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığını iddia ediyor.

Apple, iOS bilgilerini sızdıran çalışanına dava açtı

Davada Apple, Andrew Aude isimli çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş Apple ürünleri, politikaları ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Wall Street Journal ve The Information gibi kuruluşlarla anlaşma yapan çalışan, Apple'da sızıntı oluşmasına yol açtı.

Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

Sızıntıların, iOS'ta çıkacak Journal uygulaması gibi Apple uygulamalar hakkında bilgileri içerdiği de iddia ediliyor. Öte yandan Apple Vision Pro'nun ön prototipleri de bu sızıntıların bir parçası olmuş olabilir. Apple, Aude'nin bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini söyledi.

312132132

Geçtiğimiz sonbaharda Apple yöneticileri tarafından fark edilen bu durum, ilk olarak Aude ile paylaşıldı. Ancak sızıntıları inkar eden eski geliştirici, verdiği bir röportaj sırasında bazı iddiaları kabul etti. Ardından telefonundaki bazı konuşma kayıtlarını sildiği ortaya çıktı.

Apple, eski çalışanının ticari sırları satmasına ilişkin olarak harekete geçti. Şirketin yeni özellikleri ve ürünleri için önemli bir risk oluşturduğunu söyleyen Apple, eski çalışanından tazminat talep ediyor. Öte yandan ihlalleri önlemek amacıyla Aude ile imzalanan sözleşmenin ihlal edildiğini düşünüyor.

Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

Andrew Aude ve Apple iddialar hakkında şimdilik yorumda bulunmadı. Ancak kanıtlanması halinde para veya hapis cezasıyla sonuçlanabilir.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement