Apple, Mac'lerin Wifi Sorunu Üstüne Eğildi - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Mac'lerin Wifi Sorunu Üstüne Eğildi

Apple, Mac\'lerin Wifi Sorunu Üstüne Eğildi

OS X Yosemite 10.10.2'nin yeni betası geliştiriciler için yayınlandı.

05.12.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Cupertino merkezli şirket dün akşam geliştiriciler için OS X Yosemite 10.10.2'nin 14C78c numaralı yeni beta yapılandırmasını yayınladı. Yeni beta sürümünün tam olarak neler içerdiği belli değil, Apple önceki betada da bunu yapmıştı. Fakat Apple 10.10.2'nin yeni betasında geliştiricilerden WiFi ile ilgili kısımlara odaklanmasını istiyor. Bu durum Apple'ın WiFi sorununa odaklandığını gösteren işaretlerden biri olarak kabul edildi.


WiFi problemi uzun zamandır kullanıcıların şikayet ettiği kısımlardan biri. Yosemite yayınlandıktan sonra Apple destek forumlarında birçok tüketici WiFi performansının düşük olduğunu veya WiFi bağlantısının koptuğunu dile getirmişti. Aynı durum iOS 8'de de yaşandı. iOS 8.1.1'den sonra halen bazı kullanıcılar iPhone'larında veya iPad'lerinde WiFi bağlantısından koptuklarını yazdı. iOS'taki bu sorunu düzeltmesi için geliştirici Mario Ciabarra WiFired isimli AWDL (AWDL-Apple's Wireless Direct Link) desteğini etkinleştirmeyi devre dışı bırakan bir tweak yayınlamıştı.


Ciabarra'ya göre WiFi performansını etkileyen olası neden Apple'ın AirDrop ve AirPlay için AWDL üzerinden Bonjour'u seçmesi. OS X Yosemite'deki WiFi sorunu da iOS 8'deki gibi AWDL ile ilişkili görünüyor. AWDL, OS X'te komut girerek kapatılabiliyor. Gözükene göre kısaca AWDL hem iOS 8 hem de OS X Yosemite'nin WiFi konusundaki ortak sebebi. Apple yeni güncellemeyle Yosemite kullanıcılarının sorununu düzeletebilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple, Mac'lerin Wifi Sorunu Üstüne Eğildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement