Apple, Shutterstock ile yapay zeka modelini geliştirmek için anlaştı - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Shutterstock ile yapay zeka modelini geliştirmek için anlaştı

Apple, Shutterstock ile yapay zeka modelini geliştirmek için anlaştı

Apple, yapay zeka modelini eğitmek ve resim oluşturma yeteneklerini geliştirmek amacıyla stok fotoğrafçılık şirketi Shutterstock ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdi. Bu iş birliği sayesinde Apple, Shutterstock'taki milyonlarca görselden yararlanacak ve yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydetmeyi hedefliyor.

07.04.2024 15:09  Güncelleme: 15:10

Son yıllarda yapay zeka alanında önemli ilerlemeler kaydedilmesi ile birlikte pek çok şirket, yatırım planlarında güncelleme yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Apple da bu firmalar arasında yer alıyor. Son birkaç aydır bir yapay zeka modeli geliştirmek için yoğun mesai harcadığı bilinen teknoloji devinin geçtiğimiz senelerde önemli bir adım attığı ortaya çıktı.

Apple, yapay zeka modelini eğitmek için Shutterstock ile anlaştı

Yakın zamanda elde edilen bilgilere göre Apple'ın 2022'nin sonlarına doğru stok fotoğrafçılık şirketi Shutterstock ile 50 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdiği açığa çıktı. Bu önemli iş birliği kapsamında Apple, yapay zeka modelinin resim oluşturma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bunun için Shutterstock'taki milyonlarca görselden yararlanacak.

Daha önce Google, Meta ve Amazon gibi diğer teknoloji şirketleri de Shutterstock ile anlaşma yapmıştı. Öte yandan Apple, yapay zeka modelini eğitmek için geçtiğimiz aylarda Conde Nast, IAC ve NBC gibi medya şirketleriyle de benzer bir anlaşmaya imza atmıştı.

İş dünyasında yapay zeka kullanmayan kalmadı! ChatGPT büyük sıçrama yaptı

Apple, 10 Haziran'da gerçekleşecek WWDC 2024 etkinliği kapsamında iPhone'ların yeni işletim sistemi olacak iOS 18'i tanıtacak. Önemli yenilikleri beraberinde getireceği söylenen bu yazılımın yapay zeka bakımından da öne çıkacağı bildiriliyor. Nasıl bir işletim sistemi ile karşılaşacağımızı hep birlikte göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Apple'ın yapay zeka modelinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, Shutterstock ile yapay zeka modelini geliştirmek için anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement