Apple, Yanlıştan Döndü! - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Yanlıştan Döndü!

Apple, Yanlıştan Döndü!

Apple, bu ünlü uygulamanın geliştiricisini suçladı ve hesabını kapattı.

12.10.2016 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple'ın geçtiğimiz günlerde, aslında büyük bir ilgi gören Dash adlı uygulamayı App Store'dan kaldırması uygulama geliştiricileri arasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Cupertinolu firma ayrıca bu uygulamanın geliştiricisi Bogdan Popescu'nun hesabını da, yorum manipülasyonu iddiaları nedeniyle sonlandırmıştı.

Popescu, her ne kadar Apple'ın bu suçlamalarını reddetse de firma nihayet konuyla ilgili The Loop'a ayrıntılı bir açıklama yaptı:  "Bu geliştiriciye ait iki hesap ve 25 uygulama üzerinde neredeyse 1.000 adet sahte yorum tespit edildi, dolayısıyla bu uygulamaları ve hesapları App Store'dan kaldırdık. Bu sahte yorumların kaldırılması adına daha önceden bir uyarı yapıldı ve bu sorunu geliştiriciyle birlikte çözme yönünde adımlar da atıldı fakat bunlar başarısız oldu. Oylama ve yorumlarda yapılan hilelerin yanında diğer geliştiricilere zarar veren eylemler söz konusu olduğunda geliştiricilerin hesaplarını kapatacağız. Bu, bütün müşterilerimiz ve geliştiricilerimiz adına çok ciddiye aldığımız bir sorumluluk."

Apple'ın bu net açıklamasının ardından kendi blog sitesi üzerinden bir duyuruda bulunan Popescu, yıllar önce bir aile üyesi için başka bir hesap oluşturduğunu ve kendi kredi kartını kullanarak ona Apple'ın Geliştirici Program Üyeliği'ni sipariş ettiğini söyledi. Popescu, söz konusu hileli aktivitelerin de bu hesaptan geldiğini, Apple'ın bu hesabı da ona atfettiğinden haberi olmadığını belirtti.

Bunun ardından yeniden Apple yetkilileriyle iletişime geçen Popescu, artık her iki tarafın da durumu daha iyi anladığını ve firmanın durumu çözüme kavuşturmakta istekli olduğunu ve Popescu'ya kendi geliştirici hesabını geri vereceklerini ifade etti.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Apple, Yanlıştan Döndü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement