Artık Apple Maps'e Şirketinizi Ekleyebilirsiniz - Son Dakika
Teknoloji

Artık Apple Maps'e Şirketinizi Ekleyebilirsiniz

Artık Apple Maps\'e Şirketinizi Ekleyebilirsiniz

iPhone ve iPad'lerin standart harita ve navigasyon programı Apple Maps için şirket lokasyon ve bilgi ekleme özelliği getirildi.

24.10.2014 10:50

iPhone ve iPad'lerin standart harita ve navigasyon programı Apple Maps için şirket lokasyon ve bilgi ekleme özelliği getirildi.

Apple 2012'de Google ile anlaşmasını iptal edip, kendi harita ve navigasyon programı Apple Maps'i sunduğu zaman ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Hatta bazı yöneticilerin işten çıkartılmasına kadar varan olaylar, daha sonra çeşitli güncellemeler ile toparlanmıştı. Tim Cook'un kendisi Apple Maps ile ilgili sıkıntılar için özür dilemiş ve servisi daha iyi hale getirmek için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söylemişti.

Arada yapılan tonla iyileştirme ve güncelleme sonunda Apple Maps doğru düzgün kullanılabilir hale geldi. Ama Apple yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Son açıklanan özellik, tüm şirket sahiplerinin bilgilerini ve lokasyonlarını Apple Maps'e eklemelerine fırsat veren bir sistem.

"Maps Connect" isimli sistem ile irili ufaklı tüm şirketler ve işyerleri bilgilerini Apple Maps haritalarına ekleyebilecek ve kendilerini gösterme fırsatı yakalayacaklar. İşyerleri isterlerse genel bilgi ve sosyal medya adresleri dışında, telefon ve e-posta adresi gibi kontak bilgilerini de görünür yapabilecekler.

Firmanızı haritada kolayca göstermenin dışında, şirket veya bina içi haritalar yükleyerek "iBeacon" teknolojisi ile kullanıcılara iç mekanda da yönlendirme yapmak mümkün olacak. Fakat Apple Maps'e firma kaydı için şimdilik önemli bir önşart var: Kayıt olacak firmaların web sitelerinin yıllık 1 milyon ziyaretçi rakamına erişmiş olmaları ve ofislerinde veya işyerlerinde ücretsiz Wi-Fi servisi veriyor olmaları gerekli.

Maps Connect servisi şimdilik sadece ABD dahilinde kullanılabiliyor ama yakın zamanda diğer ülkelere de açılacak.

Harita ve navigasyon alanında iddialı bir diğer ürün ise Nokia'nın Here Maps uygulaması, linkten bilgi alabilirsiniz.

The post Artık Apple Maps'e Şirketinizi Ekleyebilirsiniz appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Artık Apple Maps'e Şirketinizi Ekleyebilirsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement