Uzayı araştıran bilim insanları, evrenin bizim bulunduğumuz bölgesine ne zaman bir gök cismi yanaşsa hemen ona odaklanıyor.
Bu gök cismini ilginç kılan şey ise ikili bir sistem olması. Ana kütle, yaklaşık 1600 metre çapında ve cismin etrafında dolanan, daha küçük bir uydusu var.
Cisim, evrenin boyutlarını düşündüğümüzde bize görece yakın sayılabilecek 5 milyon kilometre mesafeden geçiş yaptı. Bu uzaklıktan geçen yapı, Dünya için bir çarpma tehdidi içermiyor. Yine de kozmik arka sokağımızdan geçen göktaşını fotoğraflamamız için yeterince yakın bir mesafe oluyor.
Gök cisminin görüntüsü, Avrupa Güney Gözlemevi tarafından, Very Large Telescope (VLT - Çok Büyük Teleskop) ile çekildi. Görüntüde, asteroidin her iki parçası da net şekilde gözüküyor.
Astronomların bu çalışmadaki amacı göz alıcı fotoğraflar çekmek değil. Bilim insanları, gezegenimizin etrafında uçuşan kayalar hakkında ne kadar çok bilgi edinebileceklerse o kadar çok bilgi edinmek istiyorlar. Gezegenimize olası bir çarpışmayı ya da tehdit oluşturabilecek bir hareketi önceden fark edebilmeyi amaçlayan araştırmacılar, çalışmalarına devam ediyor.
Son Dakika › Teknoloji › Astronomlar, Dünya'nın Yakınlarından Geçen İkili Bir Asteroidi Görüntüledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?