Axl Rose, Activision'a Açtığı 20 Milyon Dolarlık Davayı Kaybetti - Son Dakika
Teknoloji

Axl Rose, Activision'a Açtığı 20 Milyon Dolarlık Davayı Kaybetti

Axl Rose, Activision\'a Açtığı 20 Milyon Dolarlık Davayı Kaybetti

Adam zaten sinirliydi. Bu karardan sonra nasıl bir hale bürünmüştür, kim bilir...

11.02.2013 15:30

Mahmut Saral - - Activision'ın 2007 yılında piyasaya sürdüğü ve şimdiye kadar 1 milyar doların üzerinde hasılat elde ettiği ritim müzik oyunu Guitar Hero 3: Legends of Rock, son birkaç yıldır bir mahkeme dosyasının içinde bulunuyordu. Guns N' Roses grubunun kurucularından biri ve solisti olan Axl Rose, anlaşma ihlali gerekçesiyle 2010 itibarıyla Activision'ı mahkemeye vermiş ve 20 milyon dolar tazminat talep etmişti.

Rose'a göre Activision, sözlerini yerine getirmemişti. Oyunda Welcome to the Jungle şarkısı bulunuyordu, ancak bunun dışında eski Guns N' Roses'ı hatırlatacak hiçbir eski üyenin oyunda olmaması gerekiyordu. Böyle olmadı ve oyunun ana karakterlerinden biri olarak Slash seçildi. Dolayısıyla Axl da dava açmayı uygun gördü, ancak oyun çıktıktan 3 yıl sonra. Bu kadar beklemesinin sebebi ise, grubun Chinese Democracy albümünü temel alan bir Guitar Hero oyununun yapılma ihtimalinin olmasıydı. Bu da yapılmayınca, mahkeme de kaçınılmaz oldu ve sonuç da nihayet belli oldu...

Hakim Charles Palmer, Axl Rose'un "Sözleşmeye uyulmadı, yalan söylenildi" iddialarını gözden geçirdi ve Rose'un tazminat talebini reddetti. Bunda davanın geç açılmasının da etkisinin olduğu düşünülüyor. Bundan sonra ne olacak bilinmez, ancak müzik gruplarının oyun yapımcılarına yaklaşımlarında değişiklikler olabilir bu olaydan sonra.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Axl Rose, Activision'a Açtığı 20 Milyon Dolarlık Davayı Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement