BDDK, Elektronik Alışverişinde Taksit Sayısını Arttırdı - Son Dakika
Teknoloji

BDDK, Elektronik Alışverişinde Taksit Sayısını Arttırdı

BDDK, Elektronik Alışverişinde Taksit Sayısını Arttırdı

Bankacılık ve Düzenleme Kurulu (BDDK), kredi kartlarına yapılan taksit sayısı ile ilgili düzenlemeye gitti. Alışverişlerde yapılabilecek taksit sayısı arttırıldı.

13.06.2019 12:07

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 12 Haziran tarihinde aldığı kararla taksitlendirme sayısında değişiklik yaptı. Kararla birlikte pek çok alanda yapılan harcamalarda taksit sayıları arttırıldı.

Elektronik eşya alımlarında 3 ayla sınırlı olan taksit süresi, yeni düzenleme ile birlikte 6 aya çıkarıldı. Fiyatı 3500 TL'nin altında olan televizyonlarda ise taksit limiti 3 ay arttırılarak 9 aydan 12 aya çıkarıldı. Elektrikli eşya alımlarında ise taksit süresi tam 6 ay arttırıldı. Daha önce 12 taksit yapılabilen elektrikli eşyalar artık 18 taksitle alınabilecek.

BDDK, Elektronik Alışverişinde Taksit Sayısını Arttırdı

Kurul Kararı ile belirlenen değişiklikler ile birlikte, taksit sayısı değişen diğer ürünler ve yeni taksit süreleri;

Mobilyalarda 12 aydan 18 aya

Havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 9 aydan 12 aya,

Vergi ödemelerinde 9 aydan 12 aya,

olarak belirlendi. Ayrıca kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırı da 12 aydan 18 aya çıkarıldı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji BDDK, Elektronik Alışverişinde Taksit Sayısını Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement