Bu Filmi Işıklar Kapalıyken İzlemeyin - Son Dakika
Teknoloji

Bu Filmi Işıklar Kapalıyken İzlemeyin

Bu Filmi Işıklar Kapalıyken İzlemeyin

Merhaba bilim kurgu severler.

29.08.2020 11:17  Güncelleme: 14:20

Merhaba bilim kurgu severler. Yeni yazımda bilim kurgu soslu, korku, gerilim ve  fantastik öğeler türlerini de içeren bir film olan Event Horizon'dan (Ufuk Faciası) bahsedeceğim.

Olay Ufku Nedir?

Bu kısmı Vikipedi'den kopya çekeceğim, anlayışınıza sığınıyorum:

Genel görelilikte olay ufku, ışık ve maddenin artık kaçamadığı bölgeyi sınırlayan kuşağa denir. Olay ufku, herhangi bir fiziksel incelemede bulunamadığımız bir uzay parçasıdır. Ne olay ufkundan ötesini bilinen yasalarla açıklama olanağı vardır, ne de orada ne olup bittiğini bilmenin bir yolu vardır.

Bir yıldızın olay ufku, yıldızın çökmeden önceki kütlesiyle orantılıdır. Örneğin kütlesi 10 Güneş kütlesi olan bir yıldız içe çöküp kara delik haline geldiğinde çapı 60 kilometre olan bir olay ufkuna sahip olur. Bir kara delik madde yuttukça olay ufkunu genişletir, olay ufku genişledikçe de daha güçlü çekim alanına sahip olur. Kara deliğin olay ufkunda teorik olarak zaman tümüyle durmaktadır. Kimi kara deliklerde iki olay ufku vardır.

Konular, konular

Bir kurtarma ekibi kara delikte kaybolup yedi sene sonra tekrar ortaya çıkan ve uzay-zaman içerisinde yolculuk edebilecek deneysel bir  motora sahip Olay Ufku gemisine kurtarma operasyonu için yola çıkar.  Fakat kendi gemilerinde bir kaza meydana gelince Olay Ufku'na geçmek zorunda kalırlar.

Filmin kadrosu gerçekten çok sağlam ; Sam Neill, Laurence Fishburne, Jason Isaacs en tanınmış oyuncular olarak öne çıkıyor. Filmin ortamı ve konusu gerçekten karanlık ve ilginç, klişelerinden olabildiği kadar uzak durulmuş olması da ayrıca güzel.

Son söz olarak; filmi kesinlikle ışıklar kapalı izlemeyin

Bu Filmi Işıklar Kapalıyken İzlemeyin

Kaynak: Space Mag Türkiye

Son Dakika Teknoloji Bu Filmi Işıklar Kapalıyken İzlemeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement