Bukalemun Gibi Renk Değiştiren Saat, Fes Watch - Son Dakika
Teknoloji

Bukalemun Gibi Renk Değiştiren Saat, Fes Watch

Bukalemun Gibi Renk Değiştiren Saat, Fes Watch

Akıllı saatleri şu anda piyasada çok görüyoruz ama e-paper/e-ink kullanan tasarımlar pek fazla yok. FES Watch ise değişen renkleri ile bir ilk.E-ink (e-mürekkep) veya e-paper (e-kağıt) genelde e-kitap okuyucularla anılan bir teknoloji. Düşük enerji harcaması ve aydınlıkta rahat okuma sağlayan yüksek kontrastlı ama az renkli ekranlar üretmeyi sağlayan bu teknolojiyi akıllı cihazlarda pek sık görmüyoruz.

21.11.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı saatleri şu anda piyasada çok görüyoruz ama e-paper/e-ink kullanan tasarımlar pek fazla yok. FES Watch ise değişen renkleri ile bir ilk.

E-ink (e-mürekkep) veya e-paper (e-kağıt) genelde e-kitap okuyucularla anılan bir teknoloji. Düşük enerji harcaması ve aydınlıkta rahat okuma sağlayan yüksek kontrastlı ama az renkli ekranlar üretmeyi sağlayan bu teknolojiyi akıllı cihazlarda pek sık görmüyoruz. En dikkat çeken kullanımları Sony'nin Smartband bilekliği ve Plastc isimli dijital kredi kartındaki ekran uygulaması.

FES Watch ise bambaşka ilginçlikte bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu saat sadece ekranında e-kağıt kullanmıyor, kayışı da tamamen bu malzeme ile kaplı. Bu sayede tek dokunuşla hem ekranın, hem de kayışın deseni değiştirilebiliyor. Saatte ekran ve kayış için farklı desen kombinasyonları seçebiliyorsunuz, toplamda 24 farklı tarz kullanmak mümkün. E-mürekkep kullandığı için çok renkli değil ama yine de orijinal bir fikir olduğu kesin.

Yalnız FES Watch ile ilgili bilinmesi geken çok önemli bir şey var; o da bu cihazın bir akıllı saat olmadığı, sadece bir kol saati olduğu. Yani size saati ve tarihi söylemek dışında bir şey yapmıyor. Ama sırf renk değiştirme özelliği bile dikkat çekiyor. Akıllı saatler gibi enerji düşkünü de değil, tek şarjla iki ay idare edebiliyor.

Bu ilginç saat şu anda Japon crowdfunding kampanya sitesi Makuake'de önsiparişler için bağış toplamakla meşgul. Daha önce bu saatin geliştirilmesi için bir kampanya açan tasarımcı firması 23,,000 Dolar toplayarak başarılı olmuş. Bu sefer de seri üretime geçmek için uğraşıyorlar. Eğer FES Watch ile ilgilendiyseniz, Japonya'da bir arkadaşınız olması yeterli. Çünkü Makuake sadece Japonya'dan bağışları kabul ediyor.

E-ink, yani e-mürekkep teknolojisi ile ilgili ayrıntılı bilgi linkteki klavuzdan alınabilir.

The post Bukalemun Gibi Renk Değiştiren Saat, FES Watch appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bukalemun Gibi Renk Değiştiren Saat, Fes Watch - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement