CeBIT'te Jetgiller Modası - Son Dakika
Teknoloji

CeBIT'te Jetgiller Modası

CeBIT\'te Jetgiller Modası

İrobot Tarafından Üretilen 'Roomba ve Scooba' CeBIT Fuarında Dikkatleri Üzerine Toplamaya Hazır.

02.10.2010 14:08

500 mühendisin çalıştığı iRobot, ev temizleme robotlarının yanısıra arama kurtarma robotları, bomba imha robotları ve görüntüleme robotları gibi savunma sanyisine yönelik robotlar da üretiyor. Nasa ve bu tür endüstriyel robotlarda kullandığı yüksek teknolojiyi ev robotlarında da uygulayan iRobot dünya üzerinde bir çok patenti elinde bulunduruyor. 'Seaglider' adlı robot ile Meksika Körfezi' ndeki petrol sızıntısının kapatılmasında kullanılan ve NASA'nın Mars araştırmalarında kullandığı 'Oppurtunity' ve 'Spyrit'i de üreten iRobot, bu yüksek teknolojiyi günlük yaşama da taşıyor.

iRobot' un CeBIT Bilişim Eurasia 2010 fuarında görücüye çıkaracağı yer süpürme robotu Roomba, evin istenen her köşesine giderek halı, parke, seramik ayırmadan tam bir temizlik yapan, mobilyaları ve yerdeki sabit cisimleri algılayarak yavaşça dokunup yön değiştirerek en yakından temizleyen ileri teknolojilerle üretilmiş bir ev temizlik robotu.

İstediğiniz herhangi bir saatte kendi kendine çalışmak üzere programlanabilen Roomba siz evde yokken evi temizler, işi bitince veya şarjı azalınca 'Ev Üssü' adı verilen şarj yerine otomatik olarak döner. Roomba yuvarlak şekli sayesinde evlerdeki köşelerden ve sıkışık yerlerden kurtulup evin her köşesini rahatlıkla dolaşıp temizleyebiliyor.

Roomba merdivenlerden asla düşmez ve eşyaları devirmez. Yumuşak dokunuşlu tampon mekanizması sayesinde dokunduğu eşyaların çevresinden dolaşır. Roomba modelleri üç veya dört odayı tek şarjda bitirebilir ve istendiği sıklıkta kullanılabilir.

Normal bir elektrikli süpürge ile bir evi saatte ortalama 1200 Watt enerji harcayarak süpürürken Roomba sadece bir buçuk saatte 35 Watt yani yaklaşık 6 kuruşa temizler. Yılbaşında Türkiye'ye giriş yapan iRobot Roomba, 600-1200 TL arasında değişen fiyatlarıyla şimdiden 3 bini aşkın satışa ulaştı.

iRobot'un ürettiği evdeki yeni kahramanınız Scooba taş, parke, vinylex ve laminatlarınızı üstün teknolojisi ile süpürür, yıkar ve kurular. Düzenli kullanıldığında ev bakterilerinin yüzde 98' ini yok eder.

iRobot Türkiye Distrübütörü Ali Tan Şerbetçi Scooba için 'kendi vakumlu süpürgesi ile yerdeki kırıntıları, tozu ve parçacıkları toplar ve yıkamaya hazır hale getirir.Bu sayede Scooba ile yıkamadan önce ayrıca süpürmeye gerek kalmıyor. Güçlü fırçaları ile yerdeki kiri ve pisliği temizler son olarak da yerdeki kirli suyu emer ve kirli tankında toplar. Kirli ve temiz suyu birbirine karıştırmayan Scooba yerleri kurulayarak temizliğini bitiriyor.' dedi. 9 cm yüksekliğinde, daire şeklindeki Scooba mobilyaların altlarını ve zor ulaştığınız yerleri kendi başına silip süpürüyor. CeBIT fuarında dikkatleri üzerine toplayacak Scooba bataryasındaki su ile 40m2, bataryasının gücüyle ise 80m2 ye yani üç odalık bir temizliği tek şarjla yapabiliyor. Parke, laminat, memer, seramik gibi tüm sert zeminlerde çalışabilen Scooba yumuşak ve sert zemin ayrımı yaparak halılardan uzak duruyor. Düşmeden, çarpmadan temizliğini bitiren bu robot zamandan, elektrikten ve en önemlisi insan gücünden önemli tasarruf sağlıyor.

1500TL satılan bu robot ev temizliğinde en büyük yardımcınız olmaya hazır.

Kaynak: CnetTurkiye.com

Son Dakika Teknoloji CeBIT'te Jetgiller Modası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement