Çin Seddi üzerindeki antik askeri kaleler dijital olarak restore edildi - Son Dakika
Teknoloji

Çin Seddi üzerindeki antik askeri kaleler dijital olarak restore edildi

Çin'in Gansu eyaletindeki bir teknik ekip, Ming Hanedanlığı döneminde inşa edilen Çin Seddi üzerindeki üç antik askeri kaleyi dijital olarak restore etti. BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi ve artırılmış gerçeklik teknolojileri kullanılarak seddin kalıntıları ve 400 yıldan önce yaşayan insanların hayatları restore edildi. Restorasyon sayesinde ziyaretçiler, seddin ilk halini görebilecek ve Çin Seddi'nin tarihi ve kültürel değerini daha iyi anlayabilecekler.

10.06.2023 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin merkezi Lanzhou'daki bir teknik ekip, Ming Hanedanlığı (1368-1644) döneminde inşa edilen Çin Seddi üzerindeki üç antik askeri kaleyi dijital olarak restore etti.

BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi'nin ve dinamik modelleme ve artırılmış gerçeklik gibi gelişmiş teknolojilerin yardımıyla Çin Seddi kalıntıları ve 400 yıldan önce yaşayan insanların hayatları restore edildi.

SES (Çince): WANG YU'OU, İpek Yolu Bilgi Portalı Limited Şirketi Dijital Kültürel Restorasyon Yöneticisi:

"Antik belgeleri araştırarak ve kalıntı sahalarındaki saha çalışması yürüterek Çin Seddi üzerindeki üç eski askeri kalenin dijital restorasyonunu tamamladık.

Dijital panoramik sunum sayesinde ziyaretçiler sadece Çin Seddi kalıntılarını görmekle kalmayacak, aynı zamanda seddin ilk halini görebilecek, Çin Seddi'nin zengin tarihi ve kültürel değerini daha iyi anlayabilecekler."

Çin Seddi'nin en uzun bölümü 3.654 kilometreyle Gansu'da yer alıyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Lanzhou'dan bildiriyor. (XHTV)

Çin Seddi üzerindeki antik askeri kaleler dijital olarak restore edildi
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Teknoloji Çin Seddi üzerindeki antik askeri kaleler dijital olarak restore edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement