Gmail'deki Bu Özelliği Biliyor Muydunuz? Smart Reply Özelliği Nedir? - Son Dakika
Teknoloji

Gmail'deki Bu Özelliği Biliyor Muydunuz? Smart Reply Özelliği Nedir?

Gmail\'deki Bu Özelliği Biliyor Muydunuz? Smart Reply Özelliği Nedir?

Google'ın akıllı telefonlar için geliştirdiği Smart Reply özelliği ile mailler otomatik olarak yanıtlanıyor.

26.09.2018 10:44  Güncelleme: 10:45

Yakın zamanda kullanıma sunulan 'deki Smart Reply uygulaması sayesinde kullanıcılar zaman kazanıyor ve mail trafikleri otomatik olarak yönetiliyor.

SMART REPLY NEDİR?

'ın 'e ekleyerek kullanıcıların kullanımına sunduğu Smart Reply (Akıllı Yanıt) özelliği ile makine öğrenmesinin gücü kullanılarak gelen e-postalara otomatik yanıtlar oluşturuyor. Bu otomatik cevaplar bazen oldukça uygun cevaplar olmaları sebebiyle bize yardımcı oluyor, bazen de hiç iyi sonuçlar doğurmuyor.

Smart Reply, "Teşekkürler." veya "Tamam. Benim için uygun." gibi kısa yanıtları otomatik olarak oluşturarak kullanıcıya zaman kazandırıyor ve mail trafiği yönetimi konusunda da oldukça başarılı. Öyle ki, artık Gmail üzerinden atılan 10 e-postadan biri Smart Reply tarafından yazılıyor.

INBOX KAPATILIYOR!

Wall Street Journal'ın raporlarına göre 'a ulaşan CNET, bu verilerin teknoloji devi Google tarafından doğrulandığını belirtiyor. Smart Reply yani Akıllı Yanıt özelliği Google tarafından deneysel biristemcisi olarak geliştirilen Inbox uygulamasına 2017 yılında giriş yaptı ve Inbox kullanıcılarının verdiği yanıtların %12'sini yazmayı başardı. Ancak Inbox istemcisinin sahip olduğu kullanıcı kitlesi ile kullanıcı kitlesini temsil bakımından zayıf kalıyor. Bunun yanında Google, geçtiğimiz günlerde Inbox uygulamasını 2019 Mart ayında kullanıma kapatacağını açıkladı.

AKILLI YANIT ÖZELLİĞİ MASAÜSTÜNDE DE ENGELLENEBİLİR

'ın ürün denetim direktörü Ajit Varma, yaptığı açıklamada Akıllı Yanıt özelliğinin kullanıcılardan olumlu geri bildirim aldığını belirtti Bunun yanında akıllı telefon üzerinde Gmail kullananlar, bu özelliği kapatma özgürlüğüne sahip. 'ın makinelerinin konuşmalara otomatik yanıtlar oluşturuyor olması kullanıcıyı rahatsız ettiği takdirde, Akıllı Yanıt'ı 'in masaüstü web sitesinde de kapatma seçeneğine erişilebilinecek.

Son Dakika Teknoloji Gmail'deki Bu Özelliği Biliyor Muydunuz? Smart Reply Özelliği Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement