Google'ın Sürücüsüz Otomobili Çevirmeye Takıldı - Son Dakika
Teknoloji

Google'ın Sürücüsüz Otomobili Çevirmeye Takıldı

Google\'ın Sürücüsüz Otomobili Çevirmeye Takıldı

Google'ın üst seviye güvenlik sunan sürücüsüz otomobili bu sefer çevirmeye takıldı.

13.11.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Özellikle son dönemde birçok firmanın sürücüsüz otomobil alanına yatırım yaptığını görüyoruz. Mesela bu anlamda son olarak Apple'ın sürücüsüz otomobili için tarih verilmişti. Diğer taraftan sürücüsüz otomobil konusunda en çok ilerleme kaydeden şirket ise hiç şüphesiz Google. Uzun bir süredir sürücüsüz otomobilini test eden Google bazen beklenmedik sorunlarla da karşılaşıyor.


Mesela bunlardan birisi "polis" sorunu. Zira herhangi bir hata yapmamak için, en güvenli yolculuk adına geliştirilmiş olan Google'ın sürücüsüz otomobili geçtiğimiz gün bir çevirmeye takıldı. Google'ın bu alandan sorumlu yetkililerinin Google+ üzerinden yapmış oldukları açıklamada bu çevirmenin ilk olmadığını da öğrendik.


Yapılan açıklamaya göre sürücüsüz otomobil herhangi bir kuralı ihlal ettiği için değil "çok yavaş gittiği için" çevrilmiş. Zira akıcı trafikte çok hızlı gitmek kadar çok yavaş gitmek de sorunlar yaratabiliyor. Öte yandan yetkililer araçlarının şimdiye kadar 2 milyon kilometreden fazla yol kat ettiğini ve bazen polislerin araçlarını "sadece meraktan" bile çevirebildiklerini belirtiyor.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google'ın Sürücüsüz Otomobili Çevirmeye Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement