Haftanın Filmlerinden Sizin İçin Seçtiklerimiz! - Son Dakika
Teknoloji

Haftanın Filmlerinden Sizin İçin Seçtiklerimiz!

Haftanın Filmlerinden Sizin İçin Seçtiklerimiz!

Bu hafta vizyona giren filmlerden sizin için derlediklerimiz!1.Atilla MarcelAilesini 2 yaşında kaybettiğine inan ve hayatını her şeyden soyutlayıp müziğe ve piyanoya adayan Paul, başarılı bir piyano virtüözü olmak istemektedir.

01.08.2014 12:31

Bu hafta vizyona giren filmlerden sizin için derlediklerimiz!

1.Atilla Marcel

Ailesini 2 yaşında kaybettiğine inan ve hayatını her şeyden soyutlayıp müziğe ve piyanoya adayan Paul, başarılı bir piyano virtüözü olmak istemektedir. Ancak apartmanlarında oturan Bayan Proust ile tanıştıktan ve onun hazırladığı bitki çayını içtikten son hayatının tamamı değişir. Çünkü Paul unuttuğunu sandığı hatıralarını hatırlamaya ve ailesinin ölmediğini hatırlar.

Bir Fransız filmi olan Atilla Marcel dört dalda Oscar adaylığı bulunan Sylvain Chomet tarafıntan yönetiliyor.

2.Galaksinin Koruyucuları (Guardians Of the Galaxy)

Maceracı Paul Quill'in sıradışı bir küreyi elde etmesiyle başı bu küreyi almak isteyen Ronan ile derde girer. Ronan'ın küreyi eline geçirmesi tüm evreni tehlikeye sokacaktır. Quill Ronan'dan kurtulmak isterken kendini alakasız bir beşliden oluşan bir grubun içinde bulur. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu grubun görevi galaksiyi korumaktır.

Marvel'in aynı isimli çizgi romanından uyarlanarak çekilen film haftanın en çok merak edilen filmlerinden biri. Quill, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun'un arkadaşı olan Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikamdan başka bir şey görmeyen Yokedici Drax'tan oluşan Galaksinin Koruyucularını Chriss Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper gibi isimler seslendirmiş.

3.Keşke Burada Olsam (Wish I Was Here)

Aidan Bloom 30'lu yaşlarında çocukları, ailesi ve aktörlük arasında bir mücadele içinde olan ve herkesi mutlu etmeye çalışan bir adamdır. Üst üste katıldığı oyunculuk seçmelerinden başarısızlıkla ayrılır ancak para kazanmanın da bir yolunu bulmalıdır. Aidan aslında kendini daha tanıyamamıştır ve yaşamak için pek de bir amacı yoktur. Ancak Aidan'ın iki çocuğunun eğitimini üstlenen eşi Sarah'ın babasının hastalığı Aidan'ın hayatında büyük bir değişiklik yaratır. Eğitim masraflarının ortaya çıkışıyla çocuklarını evde eğitmeye ve onlara  bu eğitimde hayatın gerçeklerini de göstermeye çalışan Aidan zamanla kendini de tanıdığını ve artık yaşamak için bir amacı olduğunu anlar.

Son derece güçlü bir kadroya sahip olan "Keşke Burada Olsam" filmi, haftanın en ilgi çekici filmi. Komedi ve dram dallarında son derece güçlü bir film olarak karşımıza çıkan Keşke Burada Olsam filminin izlenilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

4.Toprağa Uzanan Eller (King Of the Cotton)

Toprak sekiz yaşında bir çocuk olmasına rağmen Çukurova'ya mevsimlik işçi olarak giderek çalışan bir çocuktur. Büyük kardeşi daha 15 yaşında kendisinden büyük bir adamla sözlendirilmiş, küçük kız kardeşi Zeliha ise küçük yaşta çocuk felcine yakalanıp gözlerini kaybetmiştir. Bu durumlardan da etkilenen Toprak yaşına rağmen son derece olgun bir çocuktur. Çocuklara bakan babanenin ölümünden sonra artık Zeliha'nın da Çukurova'ya Toprak ile birlikte gelmesi gerekmektedir. Toprak Çukurova yolculuğunu ve Çukurova'yı kardeşine anlatmaya başlar. Ancak bu anlatım şekli masalsı ve hayret uyandırıcıdır.

Türk yapımı bu film aslında Türkiye'de ücra Anadolu illerinde yaşanan gerçekleri bizlere tasvir ediyor. Dram türünde başarılı Türk filmleri arasında yer alacağına inandığım bu filmi izlemenizi öneririm. Son derece etkileyici ve sıra dışı bir film.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Haftanın Filmlerinden Sizin İçin Seçtiklerimiz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement