Huawei'nin ABD Casusluğu İddialarında Yeni Perde - Son Dakika
Son Dakika Logo
Teknoloji

Huawei'nin ABD Casusluğu İddialarında Yeni Perde

Huawei\'nin ABD Casusluğu İddialarında Yeni Perde
15.02.2014 10:32

Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei'ye yönelttiği casusluk iddiaları devam ediyor.

Burçin Aygün - -

Bir süredir Amerika Birleşik Devletleri ve Çinli teknoloji devi Huawei'nin arasında devam eden savaşta yeni bir perde açıldı. ABD, ülkenin gizli bilgilerinin Huawei tarafından Çin Komünist Partisi'ne sızdırıldığını iddia etmiş ve şirketin kendileri ile olan ilişkisini kesmesini istemişti. Çinli marka ise böyle bir şeyin olmadığını ancak bu kaosun devam etmemesini istedikleri için ABD pazarından çekileceklerini açıklamıştı.


ABD, Çinli şirketin cihazlarının hükümete ve askeriyeye ait bölgelerde bulunan bilgileri depoladığı ve Uzak Doğu'ya taşındığını iddia etmeye devam ediyor. Wall Street Journal'ın haberine göre Amerika, Güney Kore'deki teknoloji merkezlerinden özel bir talepte bulunmuş Buna göre Huawei'nin burada bulunan bilgi depolama alanlarının farklı bir yere taşınmasını, yönlendirilmesini istemiş. ABD hükümeti bu söylentiyi yalanlasa da, Çinlilerin ve hatta Korelilerin kendi bilgilerine ulaşabildiklerinden endişe ettiklerini de ağızlarından kaçırmış.


Bakalım bu enteresan casusluk hikayesi nerelere varacak.



Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Huawei'nin ABD Casusluğu İddialarında Yeni Perde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement