İphone'umu Bul Özelliğini Google Desteklemiyor! - Son Dakika
Teknoloji

İphone'umu Bul Özelliğini Google Desteklemiyor!

İphone\'umu Bul Özelliğini Google Desteklemiyor!

Apple'ın iCloud güvenliğiyle korunan "iPhone'umu Bul" hizmeti, Google'ı pas geçti!

09.07.2014 16:11

Apple'ın iCloud güvenliğiyle korunan "iPhone'umu Bul" hizmeti, Google'ı pas geçti! Görünüşe göre Google Maps'e ihtiyaç duyan iCloud hizmeti, kısa bir süre çalışmayacak!

iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcılarının güvenini kazanan ve herhangi bir kayıp veya çalıntı esnasında içindeki bilgilerin silinip, haritadan yerinin tespit edilebilmesine olanak tanıyan iPhone'umu Bul özelliği, geçtiğimiz haftalarda geliştiriciler için tanıtılan iOS 8'den itibaren büyük sayılabilecek bir sorunla karşılaştı.

Alman sitesi iPhoneBlog.de, yaptığı iOS 8 Beta testleri esnasında büyük bir tespitte bulundu. Find My iPhone, yani Apple'ın iPhone'umu Bul hizmeti, iOS 8'in Beta sürümlerinde yalnızca Apple Maps üzerinde çalışıyor. iPhone 4S ile birlikte tanıdığımız iCloud ve Find My iPhone, günümüze kadar Google'ın Haritalar servisini kullanıyordu.

Geliştiriciler için kısıtlama getirilen ve salt Apple Maps'i kullanan iPhone'umu Bul, böyle giderse, tüketicilere açılmayacak. Apple Maps ile Google Maps'ın arasındaki fark ne? diye soracak olursanız; Google, Maps için Türkiye'ye birçok yatırımlar yapmış ve kararlılığını arttırmıştı. Apple Maps'in ülkemizde yalnızca yolları gösteriyor olması kullanıcıları biraz sıkıntıya düşürebilir.

Apple'ın vektör tabanlı harita uygulaması Apple Maps'ın tercih edilme sebebi ise, veri alımlarında Google Maps'e kıyasla 400 KB daha düşük bir trafiğe sahip. Google Maps'de her güncelleme 4 MB gibi bir veri kullanırken, Apple'da bu değer 3.4 MB civarında.

İhtimallerden biri, Google Maps'e geri dönüş sağlanabileceği yönündeyken diğer bir ihtimal de Apple Maps'in API'si geliştirilerek Google'a telif ödemek zorunda kalmaması. Bakalım önümüzdeki süreçler neyi gösterecek.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İphone'umu Bul Özelliğini Google Desteklemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement