Lg, Parmak İzini Ekran Altına Yerleştirdi ! - Son Dakika
Teknoloji

Lg, Parmak İzini Ekran Altına Yerleştirdi !

Lg, Parmak İzini Ekran Altına Yerleştirdi !

Son günlerde çok tartışılan ve artık dokunmatik bir şekilde gelmesi gerektiğine inanılan parmak izi okuyucusunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

02.05.2016 20:08

Son günlerde çok tartışılan ve artık dokunmatik bir şekilde gelmesi gerektiğine inanılan parmak izi okuyucusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Lg Innotek bu konuda bir çözüm bularak diğer markaların önüne geçmeyi planlıyor.

Artık parmak izi bir okuyucusunda yenilik bekleniyor, çünkü parmak izi okuyucusu kasada yer işgal ediyor. Bunu ekrana taşıyarak hem yerden tasarruf etmiş olacağız, hem de daha havalı bir sisteme kavuşmuş olacağız.

Ekrana sensörler yerleştirmek gerçekten zor bir iş ve farklı yöntemler geliştirmek gerekiyor. Firma, ekranın alt kısmına 0.3mm boyutunda bir oluk açmış ve sensörü özel bir yöntemle buraya yerleştirmiş. Darbelerden korunabilen sensör, ayrıca yüz binde 2 gibi bir hata oranı sergiliyor.

Ayrıca bu çözümle beraber fiziksel butonlar kalkacağı için ön tarafa kapasitif buton gelebilecek ve ekran-kasa oranında da güzel gelişmeler yaşanacak. Aslında bu konuyla ilgili bir çözüm Qualcomm tarafında mevcut.

Qualcomm'un en sonki işlemcisi olan Snapdragon 820'de ultrasonik dalgalar ile beraber ekran tarafındaki parmak izinizi rahat bir şekilde okuyabiliyor. Fakat bu işlemciyi kullanan firmalar bu çözümü biraz zor olmasından dolayı tercih etmediler fakat LG'nin bu çözümü ile beraber firmalar artık fiziksel butonlardan vazgeçebilir.

Mert Büyük

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Lg, Parmak İzini Ekran Altına Yerleştirdi ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement