Microsoft 18 Bin Çalışanının İşine Son Veriyor - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft 18 Bin Çalışanının İşine Son Veriyor

Microsoft 18 Bin Çalışanının İşine Son Veriyor

1 yıllık süreçte Microsoft'ta büyük değişimler yaşanacak gibi.

17.07.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Günlerdir Microsoft'un yakında binlerce çalışanıyla yollarını ayıracağına dair söylentiler geliyordu ve biz de birkaç haber yaparak konu hakkında sizleri bilgilendirmiştik. Az evvel yeni bir haber daha geldi ve durumun çok ciddi olduğunu söyleyebiliriz. Channel NewsAsia'da yer alan ve Microsoft'tan geldiği söylenen bilgilere göre Microsoft, yeniden örgütlenme yoluna gidiyor. Yani buradan anlayacağımız, Microsoft, elinde ne var ne yok kontrol edip, önümüzdeki günlerde işine yarayabilecek bölümlerini belirleyecek ve işine yaramayacak bölümlerdeki elemanlarıyla yollarını ayıracak. Önümüzdeki yıl da devam etmesi planlanan bu yenilenme sürecinde 18 bin kişinin işine son verileceği bildirildi.


Biliyorsunuz Microsoft, 7.2 milyar dolar para ödeyerek Nokia'yı bünyesine katmış ve dolayısıyla Nokia'daki binlerce çalışan da Microsoft çatısına geçiş yapmıştı. Bu yeniden düzenlemelerin ardından da binlerce kişinin işine maalesef son verilecek. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, odak noktalarında artık bulut servislerinin ve mobil platformların olduğunu, bunlara göre hareket edeceklerini bildirmişti. Çalışanlarına yeni bir mail gönderen Nadella, hedeflere ulaşmak için öncelikle doğru organizasyonu oluşturmak gerektiğini ve işten çıkarma kararlarının da zor ama gerekli olduğunu söyledi.


Eskiden Nokia'nın başındaki isim olan, şimdilerde de Microsoft'un cihazlardan sorumlu ismi olan Stephen Elop da bir mail gönderdi ve mobil pazarda giderek hızla yükselmeleri gerektiğinin, özellikle de uygun fiyatlı telefon pazarında daha fazla pay elde etmenin gerektiğini söylüyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft 18 Bin Çalışanının İşine Son Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement