Motor Testinde Yaşanan Sorun, Spacex Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek - Son Dakika
Teknoloji

Motor Testinde Yaşanan Sorun, Spacex Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek

Motor Testinde Yaşanan Sorun, Spacex Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek

Geçtiğimiz gün yapılan ateşleme testi sırasında meydana gelen sorun için NASA ve SpaceX çalışanları ek mesai yapıyorlar.

22.04.2019 22:04

20 Nisan Cumartesi günü SpaceX tarafından gerçekleştirilen insansız ateşleme testinde roketin altından feci şekilde dumanlar çıkmış, test acil bir şekilde iptal edilmiş ve alevler kontrol altına alınmıştı. Bugün yapılan açıklama ise SpaceX'in bahsi geçen roketi tam zamanında fırlatacağı, oluşan sorunu ise o zamana kadar çözeceği yönünde bilgiler içeriyor.

Motor Testinde Yaşanan Sorun, <a class='keyword-sd' href='/spacex/' title='Spacex'>Spacex</a> Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek

Telekonferans görüşmesinde söz alan NASA halkla ilişkiler görevlisi Joshua Finch, Crew Dragon'un fırlatılış tarihini doğruladı. "NASA ve SpaceX ekipleri hâlâ meydana gelen anomaliyi değerlendiriyorlar" şeklinde açıklama yapan Finch, sözlerine "30 Nisan Salı günü yapılacak olan fırlatılış tarihi için hâlâ takipte olduğumuzu söyleyebilirim. Fırlatılışın saati ise sabah 11.22'de (TSİ) olarak planlandı" cümleleriyle devam etti.

Motor Testinde Yaşanan Sorun, Spacex Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek

Asıl olarak 26 Nisan tarihinde Florida Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'nden fırlatışı yapmayı planlayan NASA, bu tarihin 30 Nisan'a ertelenmesi konusunda oldukça gerginken bir erteleme daha istemiyor ve bu doğrultuda sorunu çözmek için gecesini gündüzünü harcıyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Motor Testinde Yaşanan Sorun, Spacex Roketinin Fırlatılış Tarihini Etkilemeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement