NASA, 2024'te Ay'a gidecek astronotları açıkladı - Son Dakika
Teknoloji

NASA, 2024'te Ay'a gidecek astronotları açıkladı

NASA, 2024\'te Ay\'a gidecek astronotları açıkladı

Son yıllarda uzay çalışmalarının artmasıyla birlikte NASA ve Kanada Uzay Ajansı (CSA), Artemis II görevinde Ay'a gidecek astronotların isimlerini duyurdu. Komutan Reid Wiseman, Pilos Victor Glover, Görev Uzmanı 1 Christina Hammock Koch ve Görev Uzmanı 2 Jeremy Hansen, Artemis II göreviyle Ay'a yolculuk yapacaklar. Bu görev, Ay'da uzun süreli bir varlık kurma yolundaki ilk mürettebatlı görev olacak ve uzay aracının yaşam destek sistemini doğrulayacak teknikleri test edecek. Kanada Uzay Ajansı da bu tarihi görevde bir astronota sahip olacak. NASA'nın Ay'dan sonraki hedefi ise Mars.

04.08.2023 18:07

Son yıllarda uzay çalışmaları oldukça artış gösterdi. Bu çalışmaların ardından NASA ve Kanada Uzay Ajansı (CSA), yeni bir duyuru yaptı. Duyuruda, NASA'nın Artemis II görevinde Ay'a gidecek olan astronotların isimlerini açıkladı. İşte Artemis II ile Ay görevine gidecek olan isimler!

NASA, 2024'te Artemis II göreviyle dört astronotu Ay'a gönderecek!

NASA, geçtiğimiz günlerde Houston'da yer alan Johnson Uzay Merkezi yakınlarındaki Ellington Field'da bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik sırasında ise CSA ile birlikte Artemis II göreviyle Ay'a gidecek olan astronotları açıkladı.

NASA, 2024'te Ay'a gidecek astronotları açıkladı

Ay'da uzun süreli bir varlık kurma yolundaki ilk mürettebatlı görev olan Artemis II ile birlikte dört astronot yolcu olacak. Bu isimler ise şu şekilde: Komutan Reid Wiseman, Pilos Victor Glover, Görev Uzmanı 1 Christina Hammock Koch ve Görev Uzmanı 2 Jeremy Hansen.

Yeni bir Uluslararası Uzay İstasyonu kuruluyor: Voyager Space ve Airbus el sıkıştı!

Söz konusu için bir uçuş testi gerçekleşecek. Yaklaşık 10 günlük olan Artemis II uçuş testi, Uzay Fırlatma Sistemi roketinde başlayacak. Bununla birlikte Orion uzay aracının yaşam destek sistemini de kanıtlayacak insanların uzayda yaşaması için teknikleri doğrulayacak.

Kanada Uzay Ajansı'ndan sorumlu olan François-Philippe Champagne konuyla ilgili bir açıklama yaptı. "Ay'a geri dönüyoruz ve Kanada bu heyecan verici yolculuğun merkezinde yer alıyor. NASA ile uzun zamandır devam eden iş birliğimiz sayesinde Kanadalı bir astronot bu tarihi görevde uçacak. (…)"

NASA, 2024'te Ay'a gidecek astronotları açıkladı

Aralık ayında tamamlanması beklenen uçuş, Artemis I misyonu üzerine kuruluyor. Bu program sayesinde uzun vadeli insanlı keşif misyonlarını önü açılmış olacak. Ajansın Ay'dan sonraki hedefi ise Mars oluyor. Söz konusu uçuşla ilgili olarak NASA Johnson Direktörü Vanessa Wyche de bir açıklama yaptı.

"50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bu kişiler Ay'ın çevresine uçan ilk insanlar olacak. Mürettebat arasında ilk kadın, ilk siyahi ve Ay görevine çıkan ilk Kanadalı var. Dört astronot da herkesin yararına keşif yaparken insanlığın en iyisini temsil edecek."

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji NASA, 2024'te Ay'a gidecek astronotları açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement