Pentax X-5 Tüm Beklentilerinizi Karşılıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Pentax X-5 Tüm Beklentilerinizi Karşılıyor!

Pentax X-5 Tüm Beklentilerinizi Karşılıyor!

Çok yönlü optik 26x yakınlaştırma lensi ve hareketli LCD ekranı ile çok amaçlı dijital fotoğraf makinesi Pentax X-5...

17.09.2012 16:31

Pentax, hepsi bir arada dijital fotoğraf makinesi X-5'i duyurdu. Kompakt ve taşıması kolay pratik ölçülerdeki gövdesiyle Pentax X-5 dijital fotoğraf makinesi 26x optik yakınlaştırma özellikli ve 22.3mm ultra geniş açı ile 580mm süper telefoto odak uzaklık değerlerine sahip objektifi ile son derece esnek çekim olanakları sunuyor. Cihazda yer verilen 1 cm Makro çekim Modu fotoğrafseverlerin 1 cm mesafeye kadar yakın mesafeden göz alıcı kalitede makro fotoğraflar çekebilmelerini sağlıyor. Tüm fotoğraf çekim koşullarında kullanıcıların beklentilerine cevap verebilen özellikleriyle Pentax X-5 dijital fotoğraf makinesi sahip olduğu Akıllı Zum fonksiyonu sayesinde görüntü kalitesinden ödün vermeden toplam 187.2x (35mm fotoğrafçılık eşdeğeri 4174mm) yakınlaştırma oranı sunabiliyor. Pentax X-5 Eylül ayından itibaren satışa sunulmaya başladı.

Farklı alanlardaki nesnelere uyması için 22,3mm ultra-geniş açı ile çok yönlü optik 26X yakınlaştırma lensi

Kompakt ve taşıması kolay gövdesi ile PENTAX X-5, yüksek büyütme oranına sahip 26X optik yakınlaştırma lensi ile 22,3mm ultra-geniş açıdan 580mm süper telefotoya (35mm formatında) kadar odak mesafesi sunuyor. Fotoğrafçının sadece 1 cm uzaklıktan bir nesnenin dramatik yakın görüntülerini yakalamasına olanak sağlayan 1cm Makro modu ile birlikte, birçok fotografik durum için hızlı ve zahmetsiz çekim olanağı sağlıyor.

Yüksek hassasiyetli çekimlerde görüntü kalitesini optimize eden arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü

X-5, arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörüne sahiptir. Süper yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunmak için ISO 6400'lük üstün hassasiyeti ve yaklaşık 16 etkin mega pikseli ile kayda değer yüksek hassasiyet, düşük gürültü karakteristikleri ve yüksek hızda görüntü verisi okuma sunar. X-5 ayrıca, son teknoloji ürünü görüntüleme motoruna sahiptir. En yeni Super Resolution teknolojisi ile desteklenen bu motor, iyi tanımlanmış detaylar ile net ve kaliteli görüntüler üreten olağanüstü görüntü işleme performansı sunar. Dahası, benzersiz Elde Gece Manzarası çekim modu, aynı anda birden fazla görüntü çekip bunları tek bir fotoğrafta birleştirerek bulanık olmayan gece çekimleri yapmaya olanak sağlar.

çiftli sallantı azaltma sistemi ile keskin, net görüntüler

X-5'in çiftli sallantı azaltma sistemi, PENTAX tarafından geliştirilen dijital SR modu ile sensör-kaydırma tipi SR (Sallantı Azaltma) mekanizması, can sıkıcı kamera sallantısı durumunu daha etkin biçimde telafi eder. Bu hibrid sistem sayesinde, telefoto lens kullanımı, yetersiz aydınlatılmış mekAnlarda sadece gelen ışıkla çekim yapma veya günbatımı çekimleri gibi makinenin sallantıya yatkın olduğu zorlu çekim koşullarında bile keskin ve net görüntüler elde etmeyi mümkün kılar.

Büyük, eğilebilir LCD ekran

X-5, yaklaşık 460.000 noktaya sahip, 3" büyük HD LCD ekran ile donatılmıştır. Eğilebilir yapısı ile fotoğrafçının ekranı yukarı-aşağı eğerek en uygun görüntüleme açısını ayarlamasına olanak sağlar. Ayrıca, ekrandaki fotoğraflar ve menülerin net biçimde görüntülenmesini sağlayarak kaydedilen görüntülerin zahmetsizce kontrol edilmesini ve ayar değişikliklerinin hızlıca, hatasız biçimde yapılmasına da olanak verir.

Parlak gün ışığı altında bile nesnelerin görüntülerini net çekmek için diyopter ayarlı elektronik vizör

Pentax X-5, fotoğrafçının kamerayı daha sağlam kavramasının ya da şiddetli arka ışıkta çekim yapmasının gerektiği zamanlar için oldukça faydalı olan elektronik vizöre sahiptir. Diyopter ayarlama mekanizması, uzun süreli çekimler sırasında göz yorgunluğunu minimize ederken hem nesnenin hem de vizör ekranının en net görüntülere sahip olmasını sağlar.

Yüksek kaliteli uzun film çekimi için Full HD standardında film kaydı

X-5, H-264 kayıt formatında Full HD film çekimi özelliğine sahiptir. Kullanıcılar, 30 kare saniye hızında, yüksek kaliteli uzun filmler (16: 9 görüntü oranında 1920 x 1080 piksel) çekebilirler. Ayrıca, ağır çekim oynatma için Hızlı Film modu** ve ileri sararak oynatma için Hızlandırılmış Film modu** gibi yaratıcı oynatma özelliklerine de sahiptir. Kaydedilen filmleri ve sesleri harici cihazlarda oynatmak için fotoğraf makinesinin gövdesinde bir micro-HDMI terminali (D tipi) de mevcuttur.

**Bu modlarda kayıt büyüklüğü VGA boyutlarındadır (640x480 piksel).

Bulunması kolay AA pillerle çalışır

X-5, dünyanın neresinde olursanız olun bulunması kolay olan dört adet AA pil ile çalıştığından, yolculuk ederken bile pilsiz kalma derdi yoktur. Verimli güç tüketimi sayesinde, yeni takılmış alkalin piller ile yaklaşık 330 görüntü* çekebilen X-5, bu sayede sık sık pil değiştirmeyi gerektirmez, böylece özellikle de önemli çekimler sırasında kolaylık sağlar.

*CIPA standartlarına uygun test koşullarında ölçülmüştür.

En iyi çekim modunu seçmek için kullanıcı dostu Otomatik Fotoğraf modu

X-5, PENTAX'ın orijinal Otomatik Fotoğraf moduna sahiptir. Otomatik Fotoğraf Modu, nesnenin koşullarını değerlendirerek Manzara, Portre, Mum ışığı ve Evcil Hayvan gibi 16 farklı çekim modundan ortama en uygun olanı otomatik olarak seçer. üstelik Otomatik Makro fonksiyonu sayesinde nesnenin yakın mesafede olduğunu algıladığında odak modunu otomatik olarak makroya çevirir.

İstenen çekim modunu hemen seçmek için Hızlı-ayar modu kadranı

X-5, kullanıcıların ekran menüsüne girmeden mod kadranını çevirerek, hızla ve kolayca istedikleri çekim modunu seçmelerini sağlar. Hızlı-ayar kadranı ile Otomatik Fotoğraf, Sahne, Program, Menuel, Manzara ve Elde Gece çekimini de içeren toplam 10 mod arasından seçim yapılabilir.

www.pentax.com.tr

Twitter: www.twitter.com/Pentaxturkiye

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Teknoloji Pentax X-5 Tüm Beklentilerinizi Karşılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement