Teknolojinin gelişmesiyle birlikte siber suçlarda da artış var. İngiltere'de her yıl neredeyse 100.000 siber suç işleniyor. Fakat İngiliz polisi sadece 12 hacker'ı yakalamayı başardı. Son 23 yıldır sadece 1 kişi bilgisayarı kötüye kullanma yasasından dolayı mahkum edildi.
Adalet uzmanlarından biri olan Harry Fletcher yaptığı açıklamada siber suçlar için yasaların değiştirilmesi gerektiğini savundu. Fletcher, "Herhangi bir teknolojik cihaz ile dinlemek veya bir kişiyi izlemek suç olmalıdır." dedi.
Bunlara ek olarak Harry Fletcher, hedefin bilgisi olmadan web kamerası veya herhangi başka bir formdaki gözetim aygıtının kullanılmasının da yasaklanması gerektiğini vurguladı.
Bu durum tabii daha fazla hacker yakalanacak anlamına gelmiyor, ancak kötü niyetli kişilerin tutuklanması için daha fazla zemin hazırlıyor. 1990'dan 2006'ya kadar sadece 183 kişi davalık oldu ve bunlardan 134'ü bilgisayarı kötüye kullanma yasası dahilinde suçlu bulundu. Diğer yandan Çin'den ve Rusya'dan gelen siber saldırılar ise daha büyük bir tehlike.
Son Dakika › Teknoloji › Polisler Hacker'ları Yakalamakta Zorlanıyor - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?