Rapor: Apple, İphone 6s'te Yeni Modül Çözümü Kullanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Apple, İphone 6s'te Yeni Modül Çözümü Kullanıyor

Rapor: Apple, İphone 6s\'te Yeni Modül Çözümü Kullanıyor

Yeni nesil iPhone'la ilgili detaylar tam olarak nedir?

18.08.2015 10:47
Hasan Uğur Nayır - -

Hatırlarsanız mart ayında yayınlanan raporda iPhone 6s ve 7'te Apple Watch'taki SiP modülünün kullanılacağı iddia edilmişti. Daha sonra yayınlanan farklı bir makalede ise SiP'in 6s'te olmadığı ileri sürüldü. Şimdi ise elimizde bomba bir sızıntı var. Ünlü Weibo sitesinde 6s'e ait olduğu söylenen şematikler sızdırıldı. Görünüşe göre SiP çözümü yeni iPhone içinde bulunuyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara bakalım.


iPhone serisindeki ilk


Bilmeyenler için en başta SiP'in ne olduğundan bahsedeyim. SiP, System in Package'in kısaltması, yani paket sistem olarak adlandırılıyor. SiP çözümü ilk olarak Apple Watch'ta kullanıldı. Saatin içindeki Apple S1 paket sistem çipi. SiP içinde CPU, GPU, bellek, depolama alanı, kablosuz bağlantı desteği, diğer işlemciler, sensörler bulunuyor. Bu yüzden paket sistem olarak adlandırılıyor. Klasik devre kartı çözümü yerine çok daha az yer kaplıyor. Bu şekilde üreticiler ekstradan özellikleri cihazlarına uygulayabilir veya tasarımı daha ince ve küçük tutabilirler.



Sızıntı şemalar en azından şekil ve düzen olarak iPhone anakart düzenine benziyor. Belki de benzetilmeye çalışılmış olabilir. Şemalara göre Apple A9 ve anabant çipini entegre ederek SiP rotası üstünden gitmiş gözüküyor. İddiaya göre diğer çipler de paket içine dahil edilerek anakart bileşenleri basitleştirilmiş.



Ayrıca raporda A9 yongasetinin A8'e oranla %15 küçük olduğu ve az yer kapladığı belirtilmiş. Bu sızıntı şematiklerin doğruluğunu kanıtlamanın herhangi bir yolu yok. Fakat gerçeklerse Apple, iPhone serisinde bir ilke imza atıyor demek. Neler olacağını ise ancak iPhone 6s çıktığında yapılacak olan tersine mühendislikle öğrenebiliriz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Apple, İphone 6s'te Yeni Modül Çözümü Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement