Sızıntı İphone 6 Şeması Çıkıntılı Kamerayı Gösteriyor - Son Dakika
Teknoloji

Sızıntı İphone 6 Şeması Çıkıntılı Kamerayı Gösteriyor

Sızıntı İphone 6 Şeması Çıkıntılı Kamerayı Gösteriyor

iPhone 6'la alakalı sızıntılar hız kesmedi, son gazla gelmeye devam ediyorlar.

20.08.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

HTC One M8 çıkmadan önce neredeyse saat başı sızıntılarıyla sızıntı kralı olmuştu. Ancak tahtı artık iPhone 6 aldı. Son dönemlerdeki sızıntılar ve söylentilerle birlite iPhone 6 hakkındaki bulmacanın parçaları biraz daha tamamlanmaya başladı.


Bu hafta başlarında NFC, modem ve 1 GB RAM ile birlikte yeni iPhone'un donanımsal parçalarına ait sızıntılar olmuştu. Bu sızıntıların arkasında ise tedarik zinciri içinde sağlam kaynakları bulunan GeekBar var. Ama GeekBar'ın 1 GB RAM şematiği sızıntısı doğru deüil gibi, işin içinde NAND bileşeni var. Gelelim son gelişmeye. Yeni bir şematik daha ortaya çıktı. Sızıntı şematik maket iPhone 6'larda bulunan çıkıntı kamerayı resmen teyit ediyor.


Kamerada neler olacak?


Kamera şematiğini ise daha önce iPhone ve iOS cihazlarla ilgili sızıntıları paylaşan apple.club.tw sitesi yayınladı. Görünüşe göre Apple'ın yeni amiral gemisi telefonunda 0.67-0.77 mm'lik çıkıntılı kamera bulunuyor.



Geçtiğimiz seneden bu yana Apple'ın en ince iPhone'u yapmak istediği söylendi. iPhone 6'nın en az 7 mm inceliğinde olacağı ileri sürüldü. Ancak bunu başarmak için telefonun ana kamerasını biraz çıkık yapmak gerekiyor. Şematik bir yandan bu inceliği de doğruluyor. Apple'ın incelik konusundaki geliştirmeleri iPhone 6'la sınırlı değil. Eski bir iddiaya göre iPad Air'ın da en az 7 mm inceliğinde olması planlanmış, ancak kamera beklenenden daha çıkık şekilde olunca bu yüzden 7.5 mm yapılmış.


Bazıları bu seçimin Apple'ın standartlarına uygun olmadığını iddia edebilir. Ama Apple'ın detaylı tasarım planları yaptığını ve detaya takık bir firma olduğu için asla planladığından vazgeçmediğini biliyoruz. iPhone 6'nın nasıl olacağını ise 9 Eylül'de göreceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sızıntı İphone 6 Şeması Çıkıntılı Kamerayı Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement