Sony Project Morpheus'un Çıkış Tarihi Açıklandı - Son Dakika
Teknoloji

Sony Project Morpheus'un Çıkış Tarihi Açıklandı

Sony Project Morpheus\'un Çıkış Tarihi Açıklandı

Sony, geliştirmiş olduğu sanal gerçeklik gözlüğünün ilk prototipini bugün görücüye çıkardı ve cihazın çıkış tarihini de açıklamayı ihmal etmedi.

04.03.2015 12:17
Furkan Yaldız - -

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, San Francisco'da gerçekleşen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda (Game Developers Conference) açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce yen nesil oyun konsolu Playstation 4'ün 20 milyon satış rakamını geride bıraktığını açıklayan Sony, şimdi de merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü Project Morpheus VR'ye dair bazı detaylar paylaştı.


Sony, geliştirmiş olduğu sanal gerçeklik gözlüğünün ilk prototipini bugün görücüye çıkardı. Geçtiğimiz yıldan beri üzerinde çalışmalarına devam eden Sony, merakla beklenen Project Morpheus VR'nin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa çıkacağını açıkladı. 2016 yılında tüketiciler ile buluşacak olan Sony'nin ilk sanal gerçeklik gözlüğünde, 5.7 inç büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip RGB OLED ekran yer alıyor. Aynı zamanda söz konusu cihazın yenileme hızı 120Hz'e yükseltildi. Geçen yıla oranla yenileme hızında iki katı gelişim dikkat çekiyor. Tam olarak 100 derecelik görüş açısı ile birlikte gelen cihaz, hareketleri 18 milisaniyelik gecikmeyle algılayabiliyor. Ayrıca sanal gözlükte geçen yıl altı olan LED ışıkları prototipte dokuza kadar çoğaltıldı.


Öte yandan Sony'nin merakla beklenen sanal gözlüğünün fiyatına dair ise henüz bir bilgi bulunmuyor.




Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony Project Morpheus'un Çıkış Tarihi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement