SpaceX, Falcon 9 ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yük taşıyarak rekor kırdı - Son Dakika
Teknoloji

SpaceX, Falcon 9 ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yük taşıyarak rekor kırdı

SpaceX, Falcon 9 ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yük taşıyarak rekor kırdı

Uzay endüstrisinde bir ilki başararak onlarca görevde aynı roketi kullanan SpaceX, CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre Falcon 9 roketi ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yükü yörüngeye taşıyarak yeni bir rekor kırdı. Musk, bu başarının tüm ülkelerin bir yıl içinde fırlattığı roket sayısını geride bıraktığını belirtti. SpaceX'in açıkladığı verilere göre yörüngede 3.500'den fazla Starlink uydusu bulunuyor ve bu sayının artmasıyla birlikte Starlink, Dünya'ya yakın yörünge alanını kontrol altına alacak. Gelecek yıl ABD hükümetiyle daha fazla işbirliği yapması beklenen SpaceX, ayrıca diğer kurumlarla da çalışarak çeşitli uyduları ve görevleri uzaya fırlatacak ve Artemis III misyonunda rol oynayacak.

12.11.2023 17:03

Uzay endüstrisinde bir ilki başararak onlarca görevde aynı roketi kullanan SpaceX, yeni bir rekor ile gündeme geldi. SpaceX CEO'su Elon Musk, Falcon 9 roketi ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yörüngeye yük taşıyarak rekor kırdıklarını açıkladı.

SpaceX, Falcon 9 ile yeni rekor kırdı

Konu hakkında X (Twitter) hesabı üzerinden açıklama yapan Musk, "Bu, herhangi bir ülkenin tüm roket filosuyla bir yıl içinde fırlattığı fırlatma sayısından çok daha fazla. İkincilik ise yaklaşık 500 tonla Sovyetler Birliği'nin rekoruna ait. Günümüzde yapıllan uzay çalışmalarının karşılaştırması için, dünyanın geri kalanı bu yıl şimdiye kadar -çoğunlukla Çin tarafından olmak üzere- yörüngeye yaklaşık 250 ton yük fırlattı." ifadelerine yer verdi.

SpaceX, Falcon 9 ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yük taşıyarak rekor kırdı

SpaceX tarafından açıklanan verilere göre yörüngede 3.500'den fazla Starlink uydusu bulunuyor. Bu sayının gelecekte hızla artacağı düşünüldüğünde, Starlink yakında Dünya'ya yakın yörünge alanını sıkı bir şekilde kontrol altına alacak.

NASA karıştı! Astronotların el çantası uzayda kayboldu

Bu artışın gelecekteki uzay görevi lansmanlarında sorun yaratıp yaratmayacağı henüz belli değil, ancak geçmişte Starlink ve diğerlerinin gezegenimizin etrafındaki alanı nasıl doldurduğuna dair endişeler duymuştuk.

SpaceX ayrıca çeşitli uyduları ve görevleri uzaya fırlatmak için diğer kurumlarla birlikte çalışıyor ve insanlığı Ay'a geri götüren Artemis III misyonunda rol oynayacak. Şirketin gelecek yıl ABD hükümetiyle daha fazla ortak çalışma yürüteceği tahmin ediliyor.

Siz SpaceX'in kırdığı rekor ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji SpaceX, Falcon 9 ile 2023 yılında 1000 tondan fazla yük taşıyarak rekor kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement