The Hobbit, Rekorla Açılış Yaptı. Hasılat Ne Kadar, Yeni Filmler Ne Zaman? - Son Dakika
Teknoloji

The Hobbit, Rekorla Açılış Yaptı. Hasılat Ne Kadar, Yeni Filmler Ne Zaman?

The Hobbit, Rekorla Açılış Yaptı. Hasılat Ne Kadar, Yeni Filmler Ne Zaman?

Beyazperde için Orta Dünya'da yeni bir dönem başladı.

15.12.2012 14:00

Mahmut Saral - - Yıllardır heyecanla beklenen The Hobbit, nihayet vizyona girdi ve Orta Dünya meraklılarının yüzünü güldürdü. Tolkien'in yazdığı kitaptan sinemaya uyarlanan filmi, The Lord of the Rings üçlemesinin de yönetmeni olan Peter Jackson yönetti.

The Hobbit markasına o kadar güveniliyor ki, 3 filmlik bir seri yapılacağı söylenmiş ve bu filmler için de çalışmalara çoktan başlanmıştı. Görünüşe göre yapımcılar, 3 film hazırlayalım derken doğru düşünmüş. Zira ilk filmin açılış gecesinde, ilk rekor geldi.

Boxofficemojo'nun verilerine göre The Hobbit: An Unexpected Journey, 3100 noktada girdiği gece gösteriminde 13 milyon dolarlık gelir elde etti. Harry Potter'ın son filminin 43.5 milyon dolarlık gece gösterimi ve Kara Şovalye Yükseliyor'un 27 milyon dolarlık gece gösterimiyle karşılaştırınca pek de büyük bir rakam değil, ancak aralık ayında çıkan filmler arasında bir rekor bu. James Cameron'ın Avatar'ının 3.5 milyon dolarlık gece seansını neredeyse üçe katlamış diyebiliriz. Ayrıca The Hobbit'in, aralık ayında vizyona giren ve ilk haftasında en çok hasılat elde eden film olması büyük bir ihtimal. Bu rekor, şu an 77.2 milyon dolarla Will Smith'in I Am Legend'ında bulunuyor.

Yıllar evvel Yüzüklerin Efendisi serisinin sinemaya uyarlanmasıyla başlayan Tolkien'in Orta Dünya serüveni, üç film toplamında 2.9 milyar dolarlık gişe hasılatı sağladı, ki filmlerin toplam yapım bütçesi sadece 300 milyon dolardı. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi IMDB'de tüm zamanların en iyi 25 filmi listesinde yer alırken, ayrıca Rotten Tomatoes'de de 90 puanın üzerinde. Şimdi benzer bir başarı da The Hobbit'ten bekleniyor.

Bu arada filmin güncel hasılatının 27 milyon dolar olduğunu belirtelim. Dünya çapında ilk haftasonu hasılatı ise, pazartesi günü belli olacaktır.

Filmin soundtrack'lerini dinlemek için buraya tıklayın.

The Hobbit silahlarının replika'ları için buraya tıklayın.

Üçlemeye destek olarak hazırlanan oyunlar hakkında ilk bilgiler için de buraya tıklayın.

Devam filmleri:

The Desolation of Smaug: 13 Aralık 2013

There and Back Again: 18 Temmuz 2014.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji The Hobbit, Rekorla Açılış Yaptı. Hasılat Ne Kadar, Yeni Filmler Ne Zaman? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement