Tim Cook, Apple Store'da Yaşanan Irkçılığa Ne Dedi? - Son Dakika
Teknoloji

Tim Cook, Apple Store'da Yaşanan Irkçılığa Ne Dedi?

Tim Cook, Apple Store\'da Yaşanan Irkçılığa Ne Dedi?

Geçtiğimiz günlerde Apple Store'da yaşanan ırkçılık olayının ardından Tim Cook konuyla ilgili bir mektup yazdı.

15.11.2015 04:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta içinde Avustralya'daki bir Apple Store'da çok ses getiren bir ırkçılık olayı yaşanmıştı. Belirtilene göre, Apple Store'a giden 6 siyahi öğrenci, sadece ürünleri incelemek için mağazaya gitmişlerdi. Ancak mağaza yetkilileri öğrencilerin "bir şeyler çalmaları"ndan şüphe ederek içeriye girmelerine izin vermemişlerdi.


Bu yaşanan olayın ardından geçtiğimiz günlerde Apple'dan bir özür gelmişti. Ancak herkesin merak ettiği Apple'ın "tepe yöneticilerinin" bu olaya ne cevap vereceğiydi. Bu konuyla ilgili beklenen cevap ise şirketin CEO'su Tim Cook'tan geldi.


Konuyla ilgili "Apple herkese açık" başlığıyla bir mektup yazan Cook, yaşananların kabul edilemez olduğunu ve Apple'ın hiçbir şekilde insanlara böylesine yanlış bir perspektiften bakmadığını söyledi. Ayrıca çalışanların da Apple'ın savunduğu ve koruduğu değerlere sahip olmaları gerektiğini belirten Cook, öncelikle Avustralya'dan başlayarak tüm Apple Store çalışanlarının daha iyi bir eğitime tabii tutacaklarını da sözlerine ekledi.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Tim Cook, Apple Store'da Yaşanan Irkçılığa Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement