Twitter 'In Büyüme Problemi ve Beklenen Yenilikler! - Son Dakika
Teknoloji

Twitter 'In Büyüme Problemi ve Beklenen Yenilikler!

Twitter \'In Büyüme Problemi ve Beklenen Yenilikler!

Twitter büyüme ivmesini arttırmak için planlanan yenilikleri açıkladı!

13.11.2014 10:58

Twitter büyüme ivmesini arttırmak için planlanan yenilikleri açıkladı!

Sosyal medya mecrasına hızlı bir giriş yapan ve özellikle ülkemizde oldukça popüler olan Twitter 'ın aslında ciddi bir büyüme problemi yaşadığı ortada. Özellikle geçtiğimiz günlerde sosyal medya kullanımı ile ilgili art arda sonuçları açıklanan araştırmalardan sonra Twitter 'ın beklenildiği gibi büyümediği ve bir doygunluk dönemine girebileceği konuşuluyordu. Ancak  asıl problemin kullanıcıları içeri çekememek olduğu ortada.

Ülkemizde her ne kadar popüler olsa da dünya çapında bir türlü beklenen noktaya ulaşamadı diyebiliriz. Tabii ki birçok sosyal medya girişimine göre en başarılı girişimlerden birisi hala Twitter ancak Facebook ile rakip olabilecek tek sosyal medya olarak gösterilirken uzun bir bekleyişe rağmen Facebook 'un yakaladığı rakamların yakınına bile yaklaşamadı. Ancak durum pek de ümitsiz değil çünkü aslında kullanıcıların dikkatini çekiyor. Aylık 284 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter 'ın ziyaretçi ortalaması ise bir hayli yüksek. Aylık 500 milyon ve üzeri kullanıcı Twitter'ı takip ediyor ancak kayıt olmuyor. Bu rakam gerçekten Twitter için bir hayli önemli. Çünkü bu rakam, Twitter'ın neredeyse aktif kullanıcı sayısının 2 katı kadar bir kullanıcı potansiyeline sahip olduğunun fakat bir türlü bu kitleyi bünyesine katamadığının net bir şekilde göstergesi.

Canlı ve Anlık Zaman Akışı

Özellikle bu kullanıcı kitlesini Twitter 'a kayıt olmaya ve aktif kullanıma ikna etmek için yani şirketin büyüme ivmesini hızla arttırmak için bir takım köklü yenilikler planlanıyor. Bu değişikliklerin başında dolu bir zaman akışı yani timeline var. Twitter'a yeni kayıt olan bir kullanıcı muhtemelen hesabını ilk açtığında birkaç hesap takip etmeye zorlanıyor fakat takip işlemi bittikten sonra boş bir zaman akışıyla karşılaşıyor. Bu durumda kullanıcıların Twitter 'a ilk adımda aktif şekilde başlamalarını engelliyor. Twitter ilk olarak bu duruma çözüm bulmak için kayıt olan kullanıcıların ve mevcut kullanıcıların ilgi alanlarını belirleyerek, konu hakkında bazı önemli twitleri kullanıcıların akışına otomatik olarak eklemeyi planlıyor. Bu ilgi alanı seçimleri sadece zaman akışını değil kişilerin takip listesini de doğrudan etkileyecek. İlgili olduğunuz konunun uzmanları ve ilgilileri Twitter tarafından sizlere sunulacak. Twitter bu yenilikle insanların takip listesini yüzde 190 ile yüzde 10 arasında arttırmayı hedefliyor.

Özel Paylaşım Seçenekleri

Planlanan bir diğer yenilik ise kullanıcıların özel olarak twitler paylaşabilmesini ve bazı twitler hakkında eleştiri ve görüşlerini özel olarak paylaşabilmelerini sağlamak adına yapılacak. Direct Message 'ın da daha aktif kullanılmasını sağlayacak olan bu yenilikte kişiler hakkında konuşmak istedikleri twitleri veya sadece belirli arkadaşlarıyla paylaşmak istedikleri twitleri kolayca ve hızlıca Direct Message mantığına benzer şekilde paylaşabilecekler.

Sen Yokken Twitter'da Neler Oldu?

Gelecek köklü yeniliklerden ve benim en çok dikkatimi çeken yeniliklerden biri de Twitter akışına eklenecek olan "Sen Yokken" bölümü.  Bu özellik daha çok aktif kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunma ve diğer kullanıcıları Twitter 'da daha aktif şekilde yer almaya itecek gibi duruyor. Bu özellik temel olarak Twitter 'da bulunmadığınız zaman diliminde Twitter 'da genel olarak hangi konuların popülerleştiğini, hangi twitlerin en çok sevildiğini ve gündemi sizlere hızlıca sunacak ve hiçbir şeyden geri kalmayacaksınız. Bu özelliği şirket " Twitter'ı açtığınız her zamanda, hep harika şeyleri göreceksiniz" diyerek anlatıyor. Yani Twitter bizi içine çekmek için elinden gelen her şeyi yapacağa benziyor.

Bana göre Twitter tüm bunlarla da kalmayıp kişisel sayfalarımızın bizim hakkımızda daha çok şey anlatacak bir alana dönmesi için de çalışmalar yapmalı. Google'da bir kişi ile ilgili bir şey aradığımızda karşımıza ilk çıkan sayfalardan birisi kesinlikle kişinin Twitter sayfası oluyor. Twitter'ın istatistiklerine göre bu tür trafik akışlarıyla siteyi aylık 75 milyon kişi ziyaret ediyor. Bana göre Twitter insanları donanım katan ve gündemle ilgili gerekli bilgilere kolay yoldan ulaşmamızı sağlayan harika bir medya organı ve bu bağlamda imkanlar sunmanın yollarını bulmalı.

Peki sizler Twitter ve gelmesi planlanan bu yenilikler hakkında neler düşünüyorsunuz?

The post Twitter 'ın Büyüme Problemi ve Beklenen Yenilikler! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Twitter 'In Büyüme Problemi ve Beklenen Yenilikler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement