X-Ray Cihazlarda Güvenlik Açığı - Son Dakika
Teknoloji

X-Ray Cihazlarda Güvenlik Açığı

X-Ray Cihazlarda Güvenlik Açığı

Amerika California Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve John Hopkins Üniversitesi araştırmacıları, x-ray cihazlarının o kadar da güvenlik sağlamadığını ortaya çıkardı.

21.08.2014 23:01  Güncelleme: 09:28

Araştırmacılara göre X-ray cihazlarında gözden kaçan pek çok güvenlik açığı var

Amerika California Üniversitesi, Michigan Üniversitesi ve John Hopkins Üniversitesi'nde araştırmacılar, havaalanlarından adliyelere pek çok yerde zorunlu olarak kullanılan x-ray cihazlarının aslında o kadar da güvenlik sağlamadığını ortaya çıkardı.

ABD Ulaşım Güvenlik Yönetmeliği'ne göre havaalanlarında kullanılan Rapiscan şirketinin x-ray cihazlarının pek çok güvenlik açığı barındırdığı keşfedildi. Üniversitelerin yaptığı araştırmaya göre, vücuduna teflon bant ve benzeri şeritlerle plastik patlayıcı saran kişiler, x-ray cihazında çıkan görüntüde karanlık bölgede kaldığı için fark edilemiyor. Bu yöntemleri izleyen suçlular, kolayca sıyrılıp güvenli bölgeden geçmiş oluyor.

Bazı uyanık suçlular işi ileriye götürüp, x-ray görüntüleyen bilgisayarlara daha önceden gizlice zararlı yazılım yükleyerek, cihazdan geçtikleri sırada, üstlerindeki patlayıcı ve silahların fark edilmez olmasını sağlıyor.

The post X-Ray Cihazlarda Güvenlik Açığı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji X-Ray Cihazlarda Güvenlik Açığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement