Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez olaylarından zamanda yolculuk şimdiye kadar hiçbir zaman gerçek olmadı. Bilemiyoruz belki de hiçbir zaman gerçek olmayacak. Bu konuda yıllar önce yapılan bir araştırmada bilim adamları zamanda yolculuğun imkansız olduğunu kanıtlamış ve bu konuda birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi ise zamanda yolculukta yeni bir umut ışığı doğdu.
Queensland Üniversitesi'nden bilim insanları en küçük ışık parçacıkları olan fotonları kullanarak zaman yolculuğunu simule etmenin yolunu buldular. Uzay-zaman döngüsünden geçen kuantum parçacığının, yola ilk çıktığı yere ve 'an'a dönmesini taklit eden bir simülasyon oluşturmayı başaran bilim adamlarına göre, yapısı gereği kararsız formda olan parçacığın, seyahatini kendini yok etmeden bitirebilmesi zamanda yolculuk için umut verici.
Ayrıca söyleyelim, bilim adamları henüz zamanda yolculuk yapmayı tabii ki başaramadılar. Ancak bu durumun nasıl işleyebileceğini göstermiş oldular. Şimdi bu küçük umut ışığından sonra yapılacak olan testler ve gelişmeler zamanda yolculuğun gerçekte olup olmayacağını ortaya koyacak.
Öte yandan dünya üzerinde üç boyutta(uzunluk, yükseklik ve genişlik) her yönde hareket edilebiliyor yani, yukarı ve aşağı, sola ve sağa, ileri ve geri. Ancak zamanda sadece ileri doğru hareket edilebiliyor ve zamanda geriye doğru hareket hiçbir zaman gerçekleşmiyor. Fakat fizik kanunlarında, zamanın geriye doğru hareket edemeyeceğini söyleyen bir kuralın henüz mevcut olmaması bilim adamlarının zamanda yolculuğa olan inancını arttırıyor. Zaten Einstein'in bu konuda ispatladığı hareket denklemi de zaman geriye döndürüldüğünde gayet iyi çalışıyor. Ancak henüz hiç kimse, zamanda geriye seyahat etmeyi başaramadı. Kim bilir belki biz göremeyeceğiz ama sonraki nesiller zamanda yolculuk yapabilecek.
Peki siz zamanda yolculuğa inanıyor musunuz?
Son Dakika › Teknoloji › Zamanda Yolculuk Gerçek Olabilir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?