TTSO koordinasyonundaki proje kapsamında Trabzon, Ordu ve Giresun'dan 13 tekstil ve ayakkabı firması Londra'da tanıtıldı. Etkinlikte 24 temsilci İngiliz firmalarla ikili görüşme yaparken TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bunun ihracat bağlantılarını geliştireceğini belirtti.
TTSO'da yapılan seçimlerde Erkut Çelebi 53 oyla yeniden yönetim kurulu başkanlığına, Suat Hacısalihoğlu ise meclis başkanlığına seçildi. Hacısalihoğlu sonuçların şehre ve iş dünyasına hayırlı olmasını dilerken, Çelebi tüm üyelerle Trabzon için çalışacaklarını söyledi.
TTSO'nun başvurusuyla Trabzon dondurması coğrafi işaret tescili alarak kentin gıda alanındaki 10. coğrafi işaretli ürünü oldu. Ürünün ortak reçeteyle yaygınlaştırılıp Türkiye ve dünyada tanıtılması, gastronomi turizmine ve şehir ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.
Trabzon dondurması, 17 Eylül 2026'da TTSO'nun başvurusuyla coğrafi işaretle tescillendi ve kentteki tescilli ürün sayısı 16'ya yükseldi. Hamsiköy sütü ve doğal saleple üretilen dondurmanın İstanbul ve Ankara'da yaygınlaştırılması, ardından Avrupa pazarına açılması hedefleniyor.
İsveçli diplomat Helena Zimmerdahl, 4. Avrupa Sinema Günleri kapsamında Trabzon'da KTÜ ve TTSO'yu ziyaret etti. Görüşmelerde iki ülke ilişkileri, vize sorunları, yatırım fırsatları ile fındık ve su ürünleri ticareti ele alındı.
Trabzon dondurması, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillendi. Kentteki coğrafi işaretli ürün sayısı 16'ya ulaşırken TTSO Başkanı Erkut Çelebi, tescille geleneksel ürünün özgün niteliğinin korunacağını ve tanınırlığının artacağını söyledi.
Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde mevcut başkan Davut Efe yeniden göreve seçildi. Kayıtlı 1116 üye ve firmadan 364'ünün oy kullandığı seçimde 22 kişilik meclis ve 52 kişilik meslek komitesi belirlendi; Efe, 4 yıllık yeni dönem için yetki aldığını söyledi.
İrlanda ekibi Drogheda United'ın Başkanı Conor Hoey, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1847'deki büyük kıtlıkta 8 gemi erzak gönderdiğini, bu yardımın anısına formalarında ay-yıldız taşıdıklarını açıkladı. Trabzonspor ile 2010'dan bu yana kardeş takım olan kulübün heyeti, dostluk maçı öncesi TTSO'yu ziyaret etti. Hoey, formalara Trabzon'dan yoğun talep geldiğini ve kargo pahalı olduğu için kentte satış noktası kurmak istediklerini söyledi.
ABD İstanbul Başkonsolosu Michael Lally ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Cengiz Günay'ın ağırladığı görüşmede Tekirdağ'ın sanayi ve ihracat potansiyeli ile Türkiye-ABD iş birliği imkanları değerlendirildi.
Trabzon'un coğrafi işaretli ürünlerini gastronomi turizmine kazandıracak rota projesi için TTSO ile DOKA arasında protokol imzalandı. Proje kapsamında 18 ilçede üretici ve işletmeler ziyaret edilerek ürünlerin deneyim imkanları kayıt altına alınacak.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl'de turizm sezonunun yaz aylarıyla sınırlı kalmayıp ilkbahar, sonbahar ve kışı da kapsaması gerektiğini söyledi. İşletmelerin doğal gaz, ulaşım ve imar gibi sorunları gündeme gelirken, Kış Festivali'nin 7 gün sürmesi için hazırlık yapılıyor.
Trabzon ile Mısır arasındaki uçuşların sürdürülebilirliği için TTSO'da toplantı yapıldı. Şirket yetkilisi Amr Riyad, gelecek hafta 60 kişilik grup beklendiğini ancak dönüş seferlerinde sorun yaşandığını belirterek, Trabzon acenteleriyle iş birliğiyle dönüşlerin de doldurulmasını hedeflediklerini söyledi.
TTSO'da gerçekleştirilen toplantıda ihale şartnamesi görüşüldü.
Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ, Trabzon'da ekonomik konuları görüşmek üzere ziyaretlerde bulundu.
Rusya heyeti, Trabzon'da TTSO ile Türkiye-Rusya ticaret fırsatlarını değerlendirdi.
Büyükelçi Hendrik Van de Velde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti, potansiyeli görüştü.
TTSO Başkanı Çelebi, üyelerin ihracat kapasitesini artırmak için kümelenme projelerine odaklandıklarını belirtti.
Memiş Kütükcü, Trabzon'daki sanayi sorunlarını ele almak üzere TTSO'yu ziyaret etti.
Azerbaycan'dan sağlık turizmi heyeti, Trabzon TTSO ile iş birlikleri geliştirmek amacıyla buluştu.
Trabzon Valisi Tahir Şahin, TTSO'da yönetimle bir araya gelerek kentin potansiyelini değerlendirdi.
TTSO, üyelerine KOSGEB desteği ve DMO e-satış portalı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
TTSO heyeti, Cidde'de ticaret ve yatırım fırsatlarını görüştü, iş birliği protokolü imzaladı.
TTSO, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği protokolü imzaladı, ticaret ve turizm ilişkileri güçlenecek.
TTSO, Trabzon'un gastronomi potansiyelini artırmak için 30 ürünün coğrafi tescil başvurusu yapacak.
TTSO, KTÜ Harita ve Kadastro öğrencilerine dijital iletişim dinamikleri üzerine eğitim verdi.
Sadık Soylu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda ilişkileri güçlendirmeyi amaçladı.
TTSO toplantısında 2025 projeleri, istihdam, turizm ve yerel markalar görüşüldü.
TTSO ve DOKA, Trabzon su ürünleri sektörü için döngüsel ekonomi stratejisi geliştirecek.
Ahmet Kazaz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görevlerinden istifa etti, yeni bir sürece geçiyor.
SATSO ve TTSO, ekonomik potansiyeli artırmak için işbirliği protokolü imzaladı.