Doğu Ekspresi Turu Erzincan'ı Gezmeden Geçiyor - Son Dakika
Turizm

Doğu Ekspresi Turu Erzincan'ı Gezmeden Geçiyor

Doğu Ekspresi Turu Erzincan\'ı Gezmeden Geçiyor

Ankara'dan hareket ederek 1 günde yolculuğunu tamamlayan ve tamamlarken de 7 ilde mola veren Doğu Ekspresi turu, Erzincan'a varış saati nedeniyle gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çok kısa sürede görülmesine neden oluyor. Esnafın talepleri ise turistlerin şehri gezmeden gitmesine neden olduğunu belirtiyor.

29.11.2023 10:18  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'dan hareket ederek 1 günde yolculuğunu tamamlayan ve tamamlarken de 7 ilde mola veren Doğu Ekspresi turu, Erzincan'a varış saati nedeniyle gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin çok kısa sürede görülmesine neden oluyor.

Sivas, Erzincan ve Erzurum üzerinden Kars'ta son bulan rotaya sahip olan ve Anadolu'nun tüm güzelliklerini gözler önüne seren masalsı yolculuk, gelen turistlerin kısıtlı zamanı nedeniyle başta merkezdeki esnaf olmak üzere tüm esnafı hayal kırıklığına uğratıyor. Bu durum, turistlerin şehri gezmeden gitmesine neden oluyor.

Konu hakkında görüşlerini bildiren esnaf, "Gezilmesi ve görülmesi gereken ilimize sadece geçerken uğramak zorunda kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Esnaf, "Doğu Ekspresi tren turları Erzincan'da mola süresini kısa tutuyor. Erzincan, Doğu Ekspresi turu tercih eden kişilerin akıllarında sadece geçerken uğranacak bir yer gibi kalıyor. Biz saatlerin, sürenin Erzincan'a fayda sağlayacak şekilde yeniden planlanmasını istiyoruz. Tanıtılması, gezdirilmesi, gösterilmesi gereken bir sürü eserimiz, değerlerimiz, kültürel ürünlerimiz ve yapılarımız varken dışardan gelen kişilerin uğrayıp gitmesi kabul edilmemeli. Yetkililerinde bu duruma el atarak gelen turisti tutmak için bir şeyler yapmalılar" şeklinde taleplerini kaydettiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Doğu Ekspresi Turu Erzincan'ı Gezmeden Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement