Enez Karagöl'de Yaşanan Kirlilik Turizmi Tehdit Ediyor - Son Dakika
Turizm

Enez Karagöl'de Yaşanan Kirlilik Turizmi Tehdit Ediyor

Enez Karagöl\'de Yaşanan Kirlilik Turizmi Tehdit Ediyor

Edirne İl Genel Meclisi üyesi Şenol Kılıç, Enez Karagöl'de yaşanan kirlilikle ilgili endişelerini dile getirdi. Koku ve görüntü kirliliği, Saros turizm bölgesinin gelişimini tehlikeye atıyor. Bölge halkı ve yazlıkçılar bu durumdan olumsuz etkileniyor ve yetkililerden çözüm bekliyor.

26.08.2023 16:52

Edirne İl Genel Meclisi üyesi Şenol Kılıç, Enez Karagöl'de yaşanan kirlilik ile ilgili, "Görüntü ve koku, turizm bölgesi Saros'un gelişimini tehdit edecek kadar kötü. Koku dayanılacak gibi değil, kilometrelerce uzaktan hissediliyor. Enez sahilinde yaşayan on binlerce vatandaşımız bu durumdan olumsuz yönde etkilenmişler ve haklı olarak şikayet etmekteler" dedi.

Edirne İl Genel Meclisi üyesi Şenol Kılıç, Enez Karagöl'de yaşanan kirlilikle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Bölge halkı ve yazlıkçılarımızdan gelen yoğun şikayetler üzerine Enez Karagöl mevkinde incelemelerde bulunduk.  Görüntü ve koku, turizm bölgesi Saros'un gelişimini tehdit edecek kadar kötü. Koku dayanılacak gibi değil, kilometrelerce uzaktan hissediliyor. Enez sahilinde yaşayan on binlerce vatandaşımız bu durumdan olumsuz yönde etkilenmişler ve haklı olarak şikayet etmekteler.

Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü; Çevre; Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bu atıkların analizini mutlaka yaptırmalılar ve bölge halkıyla şeffaf şekilde paylaşmalılar. Atıklar Çerkezköy tarafından getirilmekte. Bölge halkı tedirgin ve haklı olarak şu soruları sormakta. 'O bölgede atık depolama alanları mutlaka vardır, ekonomik olarak ek yük getirdiği halde 250-300 kilometre uzakta olan Enez'e neden taşınmakta? O bölgedeki depolama alanları bu atıkları kabul mü etmemekte? Yoksa atıklar insan ve çevre sağlığına tehdit mi oluşturmakta? Tarım, hayvancılık, arıcılık ve orman alanı olan, ayrıca Karagöl taşkın sahası içinde kalan bu yere nasıl ruhsat verilebildi?' Bu soruların cevap bulması için yetkili kurumların vakit kaybetmeden harekete geçerek gereğini yapmalarını bölge halkı beklemektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Turizm Enez Karagöl'de Yaşanan Kirlilik Turizmi Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement