Gökpınar Gölü, yerli turistlerin ilgi odağı haline geldi - Son Dakika
Turizm

Gökpınar Gölü, yerli turistlerin ilgi odağı haline geldi

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü, berrak suyu ve doğal güzellikleriyle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. 17 metre derinliğe sahip olmasına rağmen içerisinde yüzen balıkların görülebildiği göl, 'Doğal Akvaryum' olarak da biliniyor. Göl, aynı zamanda dalgıçlara ev sahipliği yaparken, evlenecek çiftlerin de fotoğraf çekimleri için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Gökpınar Gölü, doğa severlerin mutlaka görülmesi gereken bir doğa harikası olarak öne çıkıyor.

03.07.2023 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en berrak sularından birine sahip Gökpınar Gölü yerli turistlerin ilgi odağı oldu

SİVAS Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan ve bozkırın nazar boncuğu olarak bilinen Gökpınar Gölü, turistlerin ilgi odağı oldu.

Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan 17 metre derinliğe sahip olmasına rağmen içerisinde yüzen balıkların görülebildiği Gökpınar Gölü, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 'Doğal Akvaryum' olarak da bilinen ve dünyanın en berrak sularından birine sahip olan Gökpınar Gölü, berrak suyu ile dikkat çekiyor. Gölün berrak suyu ve doğanın eşsiz manzarası ziyaretçileri mest ediyor.

'Dalgıçlara ev sahipliği yapıyor'

Hava sıcaklarının artmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu yaşayan Gökpınar Gölü, dalgıçlara da ev sahipliği yapıyor. Hem eğitim, hem de tanıtım maksatlı dalış yapılan gölde ziyaretçiler, kayıklara da gezintiye çıkıyor. Yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan göl, evlenecek çiftlerin fotoğraflarına da arka plan oluyor.

Görülmesi gereken doğa harikası 'Gürün Gökpınar Gölü'

Göle dalış yapmak için gelen Yıldız Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Gaziantep'ten gelen ANDA Derneği üyelerine dalış eğitimi verdi. Gökpınar Gölü'ne ilk defa geldiklerini belirten dernek üyeleri, doğa harikası Gürün Gökpınar Gölü'nü çok sevdiklerini söylediler.

Sivas Yıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Alparslan Güler, ANDA Derneği ve AFAD çalışanlarında dalış eğitimi verdiklerini ifade ederek, " Türkiye'nin en güzel göllerinden biri olan Doğal Akvaryum diye nitelendirdiğimiz Gökpınar Gölü'nü insanlara tanıtıyoruz. Gelen misafirlerimize burada keyifli dalışlar yaptırarak mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Yerli turistler de Gökpınar Gölü'nün çok güzel bir yer olduğunu söyleyerek vatandaşları görmeye davet ettiler.

Gökpınar Gölü, yerli turistlerin ilgi odağı haline geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Gökpınar Gölü, yerli turistlerin ilgi odağı haline geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement