Hayvanseverler için Gezi Rotaları - Son Dakika
Turizm

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

Hayvanları tel örgüler ardında değil özgür ortamlarında görmek isteyen hayvanseverler için birbirinden özel gezi rotaları var.

15.02.2019 10:40

Hayvanat bahçeleri hayvan dostlarımızı kafeslerle ve tellerle kısıtladığı için hayvanların özgürlüğünü elinden almaktadır. Ancak onları kısıtlamayan ve özgür bırakan hayvansever gezi rotaları, hayvan dostlarımızı nasıl daha iyi koruyabileceğimizi gösteriyor.

AVUSTRALYA/ TARONGA ZOO

Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Taronga Zoo,1916 yılında açılmıştır. Açıldığında 340 farklı ülkeden yaklaşık 4 bin çeşit hayvanla ziyaretçilerini karşıladı. Özellikle Avustralya'nın simgesi olan kanguru ve değişik türde zürafaların bulunduğu Taronga Zoo, çok sayıda hayvan türünü hayvanseverlerle buluşturuyor.

Hayvanat bahçesinin yıldızı olan tek hayvan kanguru değil. Koalalar, Taronga Zoo'nun en çok ilgi toplayan hayvanlarındandır.

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

KANADA/ PARC OMEGA

Parc Omega safari parkı, Kanada'nın Quebec eyaletinde yer alıyor. Çok sayıda yabani hayvanı hayvanın yer aldığı parkta ziyaretçiler doğal hayatı gözlemleyebiliyor. Küçük vadiler, göller ve kayalık alanlar da ziyaretçilere özel manzaralar sunuyor.

Hayvanseverler, Parc Omega'da su samuru, tilki, boz ayı ve yaban domuzu gibi birçok hayvan türünü gözlemleyebilir.

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

BAHAMALAR/ PİG BEACH

Pig Beach'ta fantastik doğa manzaraları yanında egzotik hayvanları da göreceksiniz. Adada göreceğiniz pembe domuzları, doğal ortamlarında gözlemleyebilir farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

KANADA/ CHURCHİLL

Ölmeden önce yapılacaklar listenizde Churchill gezisi mutlaka olmalı. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bin kutup ayısı, sonbaharda bu bölgeden geçiyor. Bu noktayı ziyarete ederek belgesellerde gördüğünüz kutup ayılarına dokunacak kadar yaklaşabilirsiniz.

Hayvanseverler için Gezi Rotaları

ÇİN/ CHENGDU GİANT PANDA BREEDİNG CENTER

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan pandaları gözlemleyebileceğiniz Chengdu Giant Panda Breeding Center, panda neslinin koruma altına alınması için önemli bir işleve sahip. Panda neslini koruyan 3 önemli parktan biri olan bu merkez, pandaların özgürce dolaştığı ortamları ziyaretçilerine sunuyor.

Chengdu Giant Panda Breeding Center'de bebek panda evi, panda yetiştirme alanı ve panda müzesi gibi alanları ziyaret edebilirsiniz.

Son Dakika Turizm Hayvanseverler için Gezi Rotaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement