Akçaabat Sahil Parkı Yenilenerek Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yaşam

Akçaabat Sahil Parkı Yenilenerek Hizmete Açıldı

Akçaabat Sahil Parkı Yenilenerek Hizmete Açıldı

Akçaabat Belediyesi tarafından etap etap yenilenen Sahil Park, yeni görünümüyle hizmete açıldı. Parkın açılış törenine birçok siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Yapılan yenileme çalışmalarıyla park daha modern ve fonksiyonel hale getirildi.

28.11.2023 16:18  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçaabat Belediyesi tarafından etap etap yenilenen Sahil Park, yeni görünümüyle hizmete açıldı.

Akçaabat Sahil Park'ın resmi açılış töreni yapıldı. Törene; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen,, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Sahil Park'ın açılış töreninde konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Bundan yaklaşık 25 yıl önce, Akçaabatlı hemşerilerimizin hizmetine sunulan sahilimiz, yapıldığı dönemde bölgemizdeki çevre il ve ilçelere de örnek teşkil etmiştir. Uzun yıllar boyunca hem yerli hem de yabancı binlerce turisti ağırlayan, Akçaabat halkının ve bölge insanının denizle buluşma ve nefes alma yeri konumunda olan Akçaabat sahilimiz için bugün gelinen noktada yenilenme ihtiyacı hasıl olmuştu. Biz de yapmış olduğumuz proje neticesinde ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'mızın desteğiyle Akçaabat Sahil Park'ımızı yenileyerek, yeni görünümüyle halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki yenileme çalışmalarımızın ana unsurunu Akçaabat'ımıza daha nitelikli, fonksiyonel bir park kazandırmak ve en önemlisi parkımızın 4 mevsim 12 ay kullanımını sağlamak oluşturuyordu. Akçaabat Belediyesi olarak Sahil Parkımızı etap etap yenileyerek daha modern ve fonksiyonel hale getirdik" dedi.

Sahil Park'ta bir çok yenilik yaptıklarını ifade eden Ekim, "Bu alanda öncelikle altyapı sistemleri modernize ettik. Yağmur suyu ve sulama hattı yenilenerek devreye alındı. Kanalizasyon hattı yenilendi. Aydınlatma elemanları modernize edilerek elektrik alt yapısı yenilendi. Sahilin dört mevsim canlı kalmasına büyük katkı sağlayacak doğalgaz hattı yapıldı. Güvenlik kamera sistemleri yerleştirildi. Sert zeminlerde iyileştirmeler yapıldı. Sahil kısmında butik sanatsal etkinliklerin yapılabileceği amfi tiyatro alanını yeniden düzenledik. Akçaabat sahilinde uzun yıllardır ihtiyaç olan ve sorun teşkil eden tuvalet, mescit ve şadırvan sorununu, sahilimize konuşlandırdığımız modern bir yapıyla ortadan kaldırdık. Herkesin uğrak noktası olan Akçaabat sahilinde havuzlar alanına 'Kuru Havuz' yaparak bu alanı büyük bir meydan olarak ilçemize kazandırdık. Çocuklarımız için 2 adet oyun parkımızı hizmete aldık. Kent mobilyalarının sayısını arttırmak suretiyle yeniledik. Yeşillendirme, çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Deniz tarafında seyir terasları oluşturuldu. Olta balıkçıları için balık tutma alanları oluşturuldu. Sahil boyunca bisiklet ve yürüyüş yolları oluşturduk. Spor ve egzersiz yapmak isteyenler için spor aletlerinin yer aldığı bir spor alanı hayata geçirdik. Sahil kısmında seyir terasları ve oturma alanları oluşturuldu. Otopark alanlarında düzenlemeler yapılarak parklanma kapasitesi arttırıldı. El emeği göz nuru yöresel ürünlerin satıldığı bir sanat sokağı sahilimizde hayata geçirdik. Kafeteryalar modernize edilerek yeni görünümüne kavuşturuldu" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Akçaabat Sahil Parkı Yenilenerek Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement