Amasya'da 76 Yıllık Evli Çift Cumhuriyet Bayramı'nda Ziyaret Edildi - Son Dakika
Yaşam

Amasya'da 76 Yıllık Evli Çift Cumhuriyet Bayramı'nda Ziyaret Edildi

Amasya\'da 76 Yıllık Evli Çift Cumhuriyet Bayramı\'nda Ziyaret Edildi

Amasya'nın Suluova ilçesinde Kaymakam Şafak Gürçam, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla, 76 yıllık evli olan 96 yaşındaki Şerif ile 89 yaşındaki Meliha Gelen çiftini ziyaret etti. Ziyarette Gürçam, Gelen çiftinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, sağlıklı ve hayırlı ömürler diledi.

25.10.2023 14:09  Güncelleme: 15:34

Amasya'nın Suluova ilçesinde Kaymakam Şafak Gürçam, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla, 76 yıllık evli olan 96 yaşındaki Şerif ile 89 yaşındaki Meliha Gelen çiftini ziyaret etti.

Ziyarette Gürçam, Yeni Mahalle'de yaşayan Gelen çiftinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, sağlıklı ve hayırlı ömürler diledi.

Gelen çiftinin 76 yıllık evlilikleriyle gençlere örnek olduğuna işaret eden Gürçam, "Cumhuriyet'imizle neredeyse yaşıt büyüklerimiz olduğunuz için ellerinizi öpmeye, vefa duygularımızı ifade etmeye, devletimiz ve milletimizin sizlerin yanında olduğunu hissettirmeye, ihtiyaç ve taleplerinizi dinlemeye geldik. Cumhuriyet çınarı olarak siz büyüklerimiz bizler için çok özel ve kıymetlisiniz. Allah, Cumhuriyet gibi sizlere de sağlıklı uzun ömürler versin inşallah." dedi.

Şerif Gelen de ziyareti dolayısıyla Gürçam'a teşekkür ederek, "Eşim ve benim okuma yazmamız yok. 5 erkek, 2 kız çocuğumuz, 16 torunumuz var. İki evladımız vefat etti. Çocuklarımız bakımımıza yardımcı oluyor." ifadesini kullandı.

Atatürk vefat ettiğinde 11 yaşında olduğunu belirten Gelen, "Atatürk'ün Cumhuriyet'i ilanının ardından ülkede güzel gelişmeler yaşandı. Kıtlık yıllarının ardından rahatlama ve gelişme dönemi yaşadık. O dönemden bu zamana kadar çok şey değişti. Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye artık çok daha güçlü, dünyada sözü geçen bir ülke oldu." diye konuştu.

Gürçam, Gelen çiftine Türk bayrağı ile çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Amasya'da 76 Yıllık Evli Çift Cumhuriyet Bayramı'nda Ziyaret Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement