Bolu'da Yaralı Halde Bulunan Tilkiler Tedavi Edildi - Son Dakika
Yaşam

Bolu'da Yaralı Halde Bulunan Tilkiler Tedavi Edildi

Bolu\'da Yaralı Halde Bulunan Tilkiler Tedavi Edildi

Bolu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra tedavi edilen tilki, doğal ortamına bırakıldı. Tilkinin tedavi süreci hakkında bilgi veren uzman veteriner hekim, insanların tilkilerle temasını kısıtlamaları gerektiğini vurguladı.

05.09.2023 18:17

Bolu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra tedavi edilen tilki, doğal ortamına bırakıldı.

Vatandaşlar, Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde ormanlık alanda yaralı halde buldukları tilkiyi, Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirdi.

Kulağında, arka ayaklarında ve kuyruğunda yaralar bulunduğu belirlenen tilki, özel veteriner kliniğinde ameliyat edildi. Tedavisi tamamlanan tilki, doğal yaşam alanına salındı.

Doğ Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Gözler, yaptığı yazılı açıklamada, insan etkileşiminin gün geçtikçe yaban hayvanlarının yaşam alanlarına kısıtlama getirdiğine dikkati çekti.

Bu nedenlerden dolayı bazı yaban hayvanların hayatlarını kaybedebildiğini aktaran Gözler, vakaların bilimsel veriler çerçevesinde değerlendirilerek doğa temelli çözümlerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen uzman veteriner hekim Adem Turan ise Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ve Londra Zooloji Derneği'nin (ZSL) 2 yılda bir hazırladığı "Yaşayan Gezegen Raporu"na göre, son 50 yılda canlı türlerinin yüzde 68 azaldığını aktardı.

Hayatın birçok anında insanların karşısına çıkan tilkiler ile temasın kısıtlanması gerektiğinin altını çizen Turan, "Onlardan bize geçebilecek hastalıklara karşı önlem almamız gerekiyor. Yaralı tilki bulunması durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalı, en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilmelidir." ifadesini kullandı. ???????

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Bolu'da Yaralı Halde Bulunan Tilkiler Tedavi Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement