Boşanma Aşamasındaki Kadın ve Oğlu Toprağa Verildi - Son Dakika
Yaşam

Boşanma Aşamasındaki Kadın ve Oğlu Toprağa Verildi

Boşanma Aşamasındaki Kadın ve Oğlu Toprağa Verildi

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldüğü öne sürülen kadın ve oğlunun cenazesi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde toprağa verildi.

25.10.2023 14:27  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldüğü öne sürülen kadın ve oğlunun cenazesi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde toprağa verildi.

Gölcük ilçesi Merkez Mahallesi Donanma Caddesi'nde 23 Ekim'de, emekli uzman çavuş olduğu öğrenilen Nevzat Acar'ın (53) tabancayla ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden boşanma aşamasındaki eşi Züleyha (47) ve oğlu Oğulcan Acar'ın (28) cenazeleri, Çaycuma ilçesine bağlı Karalar Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada anne ve oğlu için helallik alındı, dua edildi, Kuran-ı Kerim okundu.

Evin önünde ayakta güçlükle duran maktullerin yakınları gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı.

Anne ve oğlu, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlında toprağa verildi.

Cenaze merasimine, anne ve oğlunun yakınları, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile mahalle sakinleri katıldı.

Olayda ağır yaralanan Nurseda Acar'ın Kocaeli'de yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Züleyha Acar'ın kuzeni Burak Çelikkanat, gazetecilere, 3 yıl süren boşanma davasının olaydan 3 gün önce sonuçlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Boşanmaya ilişkin tebligat eşinin eline gidiyor. Dava sonuçlanınca duyduğumuza göre adam onları tehdit etmiş, 'Boşanma sonuçlanınca sizi öldüreceğim, tarayacağım.' diye. 3 gün Gölcük'te takip etmiş. Eve girerken bunları kıstırıyor kapının önünde. Evin dış kapısı saçtan. İçeri giriyorlar, kaçıyorlar. Baba demir kapıyı kıstırıyor, çocuk zorluyor giremesin diye. Sonra saçtan dışarıdan doğru kurşun sıkıyor. Saçtan geçiyor kurşun çocuğunun ayağına geliyor. Sonra ortadan vuruyor, çocuğun karnına geliyor. Öylelikle kapı açılınca bizim de duyumlarımıza göre çocuğa sırtından da sıkıyor. 9 tane oğluna kurşun sıkmış. Kızı babasını tutmaya çalışırken eski eşine, ablama doğru yönelirken kafasına darbeler vurmuş. Sonra kızına da ayağından ve karnından kurşun sıkıyor."

Ablasının bu sırada polisi aradığını öğrendiklerini söyleyen Çelikkanat, "Kapıyı açana kadar polisi aramıştı. O arada zaten olay cereyan ediyor. İçeriye girmiş bulunuyor. Ablama 12 kurşun sıkıyor. Çıkarken kızın kafasına da sıkmış duyumlarımıza göre. Ablamla oğlu orada vefat ediyor. Kız da şu an hastanede beyin ölümü gerçekleşmiş ama bedeni cevap verdiği için hastanede yoğun bakımda yatıyor." dedi.

Çelikkanat, yeğeni Nurseda Acar'ın da nişanlanma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Nevzat ve Züleyha Acar arasındaki boşanma davasına ilişkin mahkeme kararının ise henüz kesinleşmediği öğrenildi.

Olay

Merkez Mahallesi Donanma Caddesi'nde, 23 Ekim'de emekli uzman çavuş olduğu öğrenilen Nevzat Acar, tartıştığı boşanma aşamasındaki eşi Züleyha ile çocukları Oğulcan ve Nurseda Acar'a tabancayla ateş etmiş, zanlı ardından aynı silahla intihar girişiminde bulunmuştu.

Ekipler Oğulcan Acar'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etmiş, ağır yaralanan zanlı, eşi ve kızı kentteki hastanelere kaldırılmıştı. Nevzat ve Züleyha Acar yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Boşanma Aşamasındaki Kadın ve Oğlu Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement