Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolu 15. kilometresinde bulunan 50 metrelik yol üzerinde bazı arazi sahibi köylüler, buğday mahsullerini topladıktan sonra arta kalan anızları ateşe verdiler. Yakılan ateşin yan tarafta bulunan ve buğday ekili olduğu görülen tarlaya sıçraması üzerine köylüler bu kez ateşi söndürmek için çaba harcadılar.
RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEV ALAN TARLAYI SÖNDÜREMEDİLER
Köylüler rüzgarın etkisiyle alev alan tarlayı söndüremeyeceklerini anlayınca tarlayı terk etmek zorunda kaldılar. Büyüyen anız yangını yol kenarında bulunan ağaçları küle çevirirken, yangın nedeniyle yükselen duman kentin dört bir yanına dağıldı.
PARA CEZASI VAR
Öte yandan yetkililer, yakılmayan bir tarım arazisinin verimi de fazla olduğu için anız yangını çıkaranların tespiti halinde dekar başına 33 lira cezai işlem uygulanacağını bildirdi.
Son Dakika › Yaşam › Diyarbakır'da Anız Yangını Adeta Cehennemi Yaşattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.