Erzurum'un Olur ilçesinde Anne Kızı Cağ Kebap İşletiyor - Son Dakika
Yaşam

Erzurum'un Olur ilçesinde Anne Kızı Cağ Kebap İşletiyor

Erzurum\'un Olur ilçesinde Anne Kızı Cağ Kebap İşletiyor

Erzurum'un Olur ilçesinde Murat Ünlü tarafından açılan cağ kebap salonunda, eşi Leyla Ünlü tek başına cağ kebabı yapmaya başladı. Leyla Ünlü, Türkiye'de ilk olan bayan cağ kebap ustası olduğunu belirtti. Kızı Melike Ünlü ise annesinin cağ kebabının eşsiz olduğunu söyledi. Müşteriler de bayanların da başarılı olabileceğini gördüklerini ifade etti.

09.08.2023 09:29  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Olur ilçesinde anne kızı Türkiye'de ilk olabilecek bir işe imza atarak cağ kebap solunu işletiyor.

Murat Ünlü (45) Olur ilçesinde 4 yıl önce Cağ Kebabı salonu açtı. Eşine destek olmak için kebap salonuna giden Leyla Ünlü (42) kısa sürede cağ kebabı ustası olarak tek başına cağ kebabı yapmaya başladı. Anne Leyla Ünlü kızının desteği ile Olurlulara hizmet veriyor.

Leyla Ünlü, Türkiye daha önce cağ kebabı ustası bayan duymadığını ve kendisinin bu işte ilk olabileceğini söyledi. Evli iki çocuk annesi olan Leyla Ünlü, "Öncelikle köyde babamlar yaparlardı benimde ilgimi çekerdi, babamla birlikte hazırlardık. Daha sonra eşimle cağ kebap solunu açma düşüncemiz oldu. Eşime dükkanda destek olmak için geldim. Önceleri onun eline bakarak çocukluktan bilgilerimle, eşimle birlikte çalışmaya başladık. Koyunların bakımı olduğundan, eşim dükkanda fazla kalamıyordu. Bende ona yardımcı olabilmek için kendimce neden yapmayayım diye düşündüm. Şişi dizmeye, sonra cağ kesmeye başladım, el alışkanlığımda oldu. İşimi iyice ilerlettim. Kızım yaz tatillerinde yardımcı oluyor, kışında arkadaşlarımdan destek alıyorum. Ben cağ kesiyorum onlar servisleri açıyorlar. Ben Türkiye'de bayan cağ kebapçısı duymadım, bir ilki başarmanın mutluğunu da yaşıyorum. İş yerine gelen beni bilmeyen müşterilerimizin, kadından cağ kebapçısı olur mu diye tepkileri oluyo. İlk önce garipsiyorlar sonra kebabın tadına bakınca beni tebrik ediyorlar" dedi.

Annesine destek olan 18 yaşındaki Melike Ünlü annesinin çok lezzetli cağ kebabı yaptığını belirterek "Herkes cağ kebabı yapabilir ana annem gibi yapanı asla bulamazlar" dedi.

Ankara'da yaşayan Olurlu Evren Düzgün, "Bu mekana ilk geldiğimizde şaşırmıştık genelde erkekler yaptığı için bir bayan yapıyor mu yoksa emaneten mi bakıyor diye tereddüt ettik. Sonrasında hem lezzetiyle hem de sunumu ile bayanlarında layığı ile yaptığını görmüş olduk. Her geldiğimizde bu ablamızın yerine mutlaka uğrar cağ kebabı yeriz" dedi.

Müşterilerden Öner Elibol "Burası Erzurum'un Olur ilçesinde bölgemizin tescilli yemeği olan cağ kebabını hanım ablamızın elinden yedik. İnanılmaz lezzetli idi kendisine çok teşekkür ediyorum, eline sağlık. Şunu da demeden geçemeyeceğim fırsat verildiğinde bayanlarımızın en az erkekler kadar başarılı olabileceğine şahit olduk iş yerleri hayırlı olsun" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erzurum'un Olur ilçesinde Anne Kızı Cağ Kebap İşletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement