Esogü'de Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Yaşam

Esogü'de Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı Düzenlendi

Esogü\'de Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı Düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği ’Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı’, Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

08.12.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün düzenlediği 'Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı', Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Açılışta, çalıştayla ilgili bilgiler veren Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yazıcı, dijital dönüşüm ve yeni sanayi devrimi ile iş süreçlerinde dijitalleşmenin artan şekilde devam ettiğini belirtti. Yazıcı, "Bu dijitalleşme pazar, verimlilik vb. açılardan önemli avantajlar sağlarken, 'Bilgi Güvenliği' anlamında ise önemli riskler ortaya çıkarmaktadır. Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yeni sanayi devrimi ve bilgi güvenliği konularında çalışmalar ve projeler yürütülmektedir. Biz bu konularda farkındalığı artırmak üzere özel sektör ve akademiden uluslararası ve ulusal konuşmacıların katılımı ile bu çalıştayı düzenledik" dedi.

Çalıştayın açılışında konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, birbirine ve internete bağlı sistemlerin hız ve verim kazandırmakla birlikte birçok tehlikeyi de içinde barındırdığını söyledi. Teknolojideki ya da teknolojinin yapılandırılmasındaki bazı zayıflıkların bilginin çalınması ya da değiştirilmesi gibi tehditleri beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, yaşanan bu tür sıkıntıların hem maddi hem de manevi kayıplara sebep olduğunu kaydetti. Özellikle ülkemizde ciddi güvenlik zaafı bulunduğunun bilindiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu durumun bilişim güvenliği bilincinin yetersiz olmasından, gerekli önemin verilmemesinden ve kaçak yazılım kullanımının diğer ülkelere göre biraz daha fazla olmasından kaynaklandığını ifade etti. Dünya üzerinde güvenlikle ilgili teknolojilere her geçen yıl daha fazla önem verildiğini ve bütçe ayrıldığını dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, ülkemizde de kamu-özel sektör işbirliği ve eğitim gibi başlıklar dikkate alınarak 2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı'nın hazırlandığını söyledi. ESOGÜ'nün de bu çalışmaları dikkate alarak gerekli altyapıları oluşturmaya başladığını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, planlamaların sektörle ilişkiler ve eğitim açısından ayrı ayrı yürütüldüğünü kaydetti. Düzenlenen çalıştayın da bu planlama ve çalışmaların bir sonucu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, bilişim güvenliği bilincinin oluşturulmasının çok önemli olduğunun ve bu bilinci oluşturmanın yolunun eğitimden geçtiğinin de altını çizdi. Böyle faydalı bilimsel etkinliklerin artarak devam etmesini dileyen Prof. Dr. Hasan Gönen, çalıştayın düzenlenmesine emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay bilimsel programına geçildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Esogü'de Uluslararası Endüstri ve Bilgisayar Güvenliği Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement